Geef jij jouw planten altijd te veel water? Dan kan je ze het beste in déze pot zetten

Jouw planten precies de juiste hoeveelheid water geven is een lastige. Sommige planten hebben nou eenmaal meer water (en plantenvoeding) nodig dan andere planten, maar hoe je daar precies achter komt? Dat is vaak een beetje gokken.

Er zullen altijd mensen blijven die het zelfs voor elkaar krijgen om een cactus te verzuipen (ja, looking at you!), maar dat is niet erg. Je hebt het in elk geval geprobeerd. En een tip van de pro: zet die cactus de volgende keer een terracotta pot, want die gaat jou helpen om de plant níét te veel water te geven.

Minder water geven door een terracotta pot

Het klinkt natuurlijk wat vreemd, een plantenpot die jou gaat helpen om je planten niet te veel water te geven, maar hear me out. De terracotta pot heeft twee handigheden waardoor de aarde en de plant zelf inderdaad minder overtollig water op kunnen nemen.

  • Misschien is het je al eens opgevallen dat aan de onderkant van de plantenpot een gat zit. Dit zorgt er voor dat het overtollige water weg kan lopen – zorg er dus wel altijd voor dat de pot op een schoteltje staat. Het is natuurlijk zonde als je kringen krijgt op die vintage kast waar je jouw plant op gezet hebt.
  • Het materiaal van jouw terracotta plantenpot neemt ook water op. Het is je misschien wel eens opgevallen dat de pot zelf vochtig wordt wanneer je een plant water geeft. Dat komt dus door de poreuze vezels van de pot. Maar let op, deze hack werkt natuurlijk alleen maar als je jouw plantjes niet in een plastic binnenpot hebt gezet (en dat raden we eigenlijk wel altijd aan).

Witte vlekken op je terracotta potten? Zo komt het én zo kom je er vanaf

Ook handig: gebruik een app

Kom je er echt niet uit? Misschien kan een planten app jou een handje helpen. We hebben een artikel gemaakt waarin we verschillende apps benoemen waar je groene vingers mee kunt krijgen. Ook kunnen deze apps voor het herkennen van je kamerplanten erg handig zijn. Op die manier kan je namelijk beter inspelen op de needs van jouw nieuwe plant.

Een ode aan de planten app Plantsome (planten water geven wordt easy met deze app!)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geef jij jouw planten altijd te veel water? Dan kan je ze het beste in déze pot zetten
Sluiten