Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Trends 2 dec 2020

Combineren kan je leren: zo combineer je de trendkleur terracotta in huis

Het is een trendkleur waar we geen genoeg van blijven. Terracotta is here to stay. Maar de kleur terracotta combineren, hoe doe je dat? Met welke kleuren komt terracotta het beste uit de verf? We zochten het voor je uit in dit artikel, waarbij we je uiteraard ook enorm veel inspirerende foto’s laten zien.

Terracotta kent vele gezichten. Zo kan de kleur in daglicht naar roze neigen, maak tikt terracotta ‘s avonds als het donker is ook vaak een bruin/oranje kleur aan. Des te leuker om te combineren, want dat betekent dat je er ook veel kanten mee op kunt. We vonden de onderstaande afbeelding op Pinterest die laat zien hoe veelzijdig de kleur is.

Fun fact: de meeste mensen zullen terracotta van origine kennen door de oranje-gekleurde potten waar je planten in kunt zetten. Terracotta betekent ‘gebakken aarde’ in het Italiaans, en da’s precies hoe die potten ontstaan zijn.

Alles over de kleur terracotta combineren

Maar zoals we in de intro van het artikel al verklapten: tegenwoordig is terracotta meer dan die oranjebruine kleur. Zoek op Pinterest naar ‘terracotta interior’ en je ziet ook meer roze, rode, bruine en paarse tonen voorbij komen. Wat deze kleuren allemaal gemeen hebben, is dat het warme, aardse kleuren zijn. Dat maakt het uitermate geschikt voor een bohemian interieur.

Terracotta combineren met goud

Als je voor een luxe, elegante uitstraling in huis wilt gaan, dan raden we aan om terracotta te combineren met goud. Ga bijvoorbeeld voor een terracotta muur in combinatie met gouden of messing accessoires. Ook erg mooi met een wat donkerdere oudroze en marmer.

Terracotta combineren met grijs

Terracotta en grijs is een leuke combinatie, omdat door de neutrale grijze tonen het heftige van de terracotta extra naar boven komt. Je laat de prachtige kleur hierdoor nog meer opvallen, en daardoor zijn beide kleuren helemaal in hun element.

En even he, mogen we een momentje voor de terracotta plafond op de foto hierboven? Wat een geweldig idee. Doordat terracotta en grijs hier gecombineerd zijn (waardoor terracotta dus extra opvalt, zoals we net besproken hebben), krijgt het bijzondere plafond nog meer aandacht. De kussentjes op de bank maken het plaatje echt af.

Terracotta en (verschillende tinten) roze

Ze komen natuurlijk uit dezelfde kleurenfamilie, maar toch wil ik nog even specifiek aandacht vragen voor de combinatie tussen terracotta en roze. Licht roze, oud roze, het kan eigenlijk allemaal. Het is een spannende, warme kleurencombinatie waar je hogen ogen mee zult gooien.

Ook tof: terracotta in combinatie met okergeel

Een combinatie waar we heel gelukkig van worden: terracotta en okergeel. Okergeel lijkt nog intenser te worden als je ‘m combineert met een warme terra-kleur. Style de kamer verder af met wat zwarte en witte accessoires en je bent good to go.

> Dit wil je: 11 redenen om voor een stijlvolle gele slaapkamer te gaan

Terracotta en kamerplanten

Deze had je misschien al verwacht aangezien er zo veel terracotta potten zijn om je kamerplanten in te zetten, maar terracotta is echt een goede kleur voor een wand met kamerplanten ervoor. Het groen steekt mooi af bij de warme trendkleur.

Terracotta combineren met groen

Daardoor is de combinatie tussen terracotta en (mint)groen ook meteen een inkoppertje. Door deze kleurencombinatie hierboven krijgen wij volledige art deco vibes en we gaan niet ontkennen dat we daar heel gelukkig van worden. Toffe combinatie voor in de badkamer, maar zou ook in een slaapkamer en zelfs kinderkamer niet misstaan.

Vond je dit een leuk artikel? Hier leer je meer kleuren combineren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Combineren kan je leren: zo combineer je de trendkleur terracotta in huis
Sluiten