Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Kinderkamer 11 mrt 2022

Doen: de kleur terracotta is hip in de babykamer en we laten zien waarom

Terracotta, op de Roomed-redactie zijn we er gek op. Deze trendkleur zien we steeds vaker en onze nieuwste ontdekking is terracotta in de babykamer en kinderkamer. Want wát staat deze kleur stoer en lief tegelijkertijd.

We vertellen je er alles over in dit artikel, en laten de mooiste voorbeelden zien.

Als je nog nooit terracotta in huis gebruikt hebt, dan wil je waarschijnlijk eerst weten hoe je deze kleur het beste kunt combineren. Speciaal daarvoor hebben we een tijdje terug al een artikel geschreven en je leest ‘m hieronder.

Combineren kan je leren: zo combineer je de trendkleur terracotta in huis

Terracotta in de babykamer

Terracotta is goed te combineren met allerlei verschillende kleuren. Op de bovenstaande foto zie je hoe het gecombineerd wordt met lichtblauw, geel en lichtgroen. Deze frisse combinatie is juist in de kinderkamer een goede toevoeging door de speelsheid die de kleuren uitstralen.

Zet daar een rotan stoel bij met een warm kleedje, en voeg als laatste een warm vloerkleed toe aan de kinderkamer waar je kindje straks lekker over kan kruipen. Dit noemen we een volledige look waar je niet omheen kunt.

Het fijne van terracotta is dat je er meerdere kanten mee op kunt qua diepte van de kleur. Je kan kiezen voor een intense donkere kleur, zoals hierboven, of juist voor een lichtere kleur die meer richting zand gaat. Voor beide tinten valt zeker iets te zeggen.

Als je net zo gek bent op een mooie zonsondergang als wij, dan raden we je ook zeker aan om naar terracotta voor de babykamer te kijken. Wanneer je deze kleur combineert met zandtinten, geeltinten en wellicht nog wat roze en rood, dan krijg je een prachtige zonsondergang. Met verf, maar zo is het in elk geval altijd zonnig in de babykamer.

Hierboven zie je dat effect door verschillende latjes te schilderen, maar je kunt natuurlijk ook aan de slag gaan met een ombre techniek. Zie je het verven niet zitten? Kies dan voor een kek behangetje met deze kleuren.

Dé pot voor je kamerplanten

Kamerplanten in de babykamer? Jazeker, dat kan gewoon! Zorg er wel voor dat de planten niet giftig zijn en houd ze buiten handbereik van je kindje. En je voelt ‘m misschien al aan komen: zet ze lekker in een terracotta pot. Matcht goed met de rest van de babykamer.

Daarnaast zijn terracotta potten lekker goedkoop en je kunt ze eigenlijk overal wel kopen, dus je hoeft er niet heel veel moeite voor te doen. Wij zien alleen maar voordelen.

Dit wil je voor je kleine: kamerplanten die geschikt zijn voor in de babykamer

terracotta in de babykamer of kinderkamer
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Doen: de kleur terracotta is hip in de babykamer en we laten zien waarom
Sluiten