Ariela Slakhorst
Ariela Slakhorst Interieur 9 jun 2019

Shocking: zó smerig is het om je telefoon te gebruiken op het toilet

Neem jij je telefoon ook mee naar het toilet? Je bent niet de enige, want bijna 70% van de Nederlanders doet hetzelfde. Het enige probleem hiervan: het is absoluut niet hygiënisch. Er zijn namelijk niet alleen een hoop bacteriën in de badkamer aanwezig, maar ook op je telefoon. En die combinatie is vragen om moeilijkheden.

Uit onderzoek is gebleken dat het écht smerig is om je telefoon mee te nemen naar het toilet. Het is dus beter om je telefoon buiten de badkamer te houden. De Amerikaanse professor Kelly Reynolds vergelijkt het met dineren in de badkamer. Not done!

De wc: een walhalla voor bacteriën

Er zijn schrikbarend veel bacteriën in het toilet. Elke keer dat je doorspoelt, komen er weer bacteriën vrij. Ontlasting en microscopisch druppels verspreiden zich op die manier in de badkamer. Dus hoe vaker je doorspoelt, hoe meer bacteriën vrijkomen en zich ophopen.

Houd je toilet schoon

De bacteriën kunnen zich verspreiden tot wel twee meter rondom het toilet. Het is daarom belangrijk om één keer per week je toilet schoon te maken. Tenzij iemand in huis ziek is, want dan is het hygiënischer om dagelijks te poetsen. We kunnen het helaas niet mooier maken, maar geen paniek.

> Tips nodig? Wc schoonmaken: zo maak je snel je toilet schoon (in maximaal 5 minuten)

Je wordt gelukkig niet gelijk ziek als je je telefoon een keer op het toilet gebruikt. In het ergste geval kan het leiden tot luchtweginfecties, maagschokken of diarree. De badkamer goed schoonhouden is dus wel ontzettend belangrijk.

Een schone telefoon

Daarnaast is je telefoon alleen al een bacterie walhalla. Op je telefoon zitten tien keer meer bacteriën dan op een toiletbril! Je telefoon meenemen naar het toilet is dus geen goed idee. Krijg je nu spontaan OCD trekjes? Het helpt als je je telefoon regelmatig schoonmaakt, maar doe dit niet met een vochtig doekje.

Bacteriën groeien namelijk beter in water. Doekjes met alcohol doden misschien wel de bacteriën, maar beschadigen je telefoon. Wat dan wel? Brillendoekjes of speciale alcoholvrije spray’s voor electronica zijn de beste opties.

Meer tips voor in de badkamer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Shocking: zó smerig is het om je telefoon te gebruiken op het toilet
Sluiten