Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Uncategorized 15 jan 2019

Zo verwerk je de kunstwerkjes van je kind stijlvol in je interieur

Als je kinderen hebt, word je vast en zeker overladen met de prachtige tekeningen en knutselwerkjes die je kind(eren) mee naar huis nemen van school. Ze verdienen vast en zeker allemaal mooie plek in huis, maar het kan lastig zijn om de opstapelende berg behapbaar (en dus leuk) te houden. Daarom hebben we een aantal tips op een rijtje gezet hoe je het leuk en stijlvol kunt houden.

Ben je gek op de prachtige tekeningen en knutselwerkjes van je kind, maar heb je geen idee hoe je alle creaties stijlvol kunt opbergen of -hangen? Zo verwerk je de kunstwerkjes van je kind stijlvol in je interieur.

Kunstwerkjes opbergen doe je zo

Om de prachtige (en let’s be honest: soms ook ietwat minder prachtige) creaties van je kind stijlvol op te ruimen, heb je niet heel veel nodig. Deze ideeën kunnen je helpen.

1. Kies één pronkstuk

In plaats van een plekje geven aan alles waar je kinderen mee thuiskomen, kun je ze ook laten kiezen op welk werkje ze het meest trots zijn en deze in een lijstje tentoonstellen op een leuke plek in huis. Koop een speciale lijst en hang het op een plek waar de kinderen graag rondhangen. Berg de andere tekeningen etc. op in een doos in de slaapkamer.

2. Maak een fotoboek

Omdat de berg kunstwerken zich maar blijft opstapelen, kun je er ook voor kiezen om ze te verwerken in een apart fotoboek. Maak telkens een foto van alle creaties waar ze mee thuiskomen en verwerk deze in een fotoboek. Zo kunnen jullie allemaal nog heel lang genieten van de kunstwerkjes, zonder dat ze in de weg staan.

3. Kids gallery wall

Kies één plek in huis uit (bijvoorbeeld een plank), zet hier een toffe opbergbox neer en maak wat ruimte boven de plank om ook wat echt leuke tekeningen uit te lichten in een lijstje. Zo maak je een toffe en persoonlijk gallery wall van en voor de kids.

Overbodige kunstwerkjes kunnen ze opbergen in hun (eigen) opbergdoos. Die je natuurlijk zo op z’n tijd even opruimt, want zeg nu zelf, alles bewaren is wellicht een beetje overdreven.

Ook interessant: Opruimen niet jouw ding? Probeer de KonMari methode

4. Maak een waslijn

Ook leuk om de kinderen zelf mee aan de slag te laten gaan: maak een kleine waslijn in huis (bijvoorbeeld in de gang). Kies een mooi stuk touw voor de waslijn, koop houten knijpers die ze vervolgens zelf kunnen versieren met bijvoorbeeld hun naam (zodat je weet welk kunstwerk van wie is). Ze kunnen de waslijn vervolgens zelf vol hangen met leuke creaties en oude creaties weghalen.

5. Aan de binnenkant van de kastdeur

Heb je weinig plek in huis of heb je de kunstwerkjes liever niet te prominent in de woonkamer of keuken? Je kunt ook de binnenkant van de kastdeur of slaapkamerdeur gebruiken als museum. Versier de deur met een mooi gekleurd vel en hang er verschillende haakjes/klipjes aan waar de tekeningen aan kunnen hangen.

Meer lezen: Geen tijd om het hele huis op te ruimen? Pak deze 6 projecten aan

6. Eén grote lijst

Met dit idee maak je van alle kunstwerkjes van de kinderen één groot kunstwerk. Koop een grote (maar dan echt grote) lijst en verwerk hier alle tekeningen en (semi) platte knutselwerkjes in. Hang de lijst op een prominente plek in de keuken en alle kleine kunstwerkjes tezamen worden zo één grote, betekenisvolle eyecatcher. Verwerk de kunstwerkjes op een manier die jij leuk vindt. Denk aan alles rommelig over en door elkaar, maar je kunt ook voor wat netter en strakker gaan.

Je kunt hiervoor trouwens het beste eens in de zoveel tijd de lijst van de muur halen en ‘m aanvullen met de kunstwerkjes van de afgelopen tijd. Anders blijf je elke week bezig en wordt het misschien heel rommelig.

Bonus tip: Maak een creatief inspiratiebord van de kunstwerkjes van de kinderen

Oh en onthoud…

De smaak van het opruimen te pakken gekregen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo verwerk je de kunstwerkjes van je kind stijlvol in je interieur
Sluiten