Frederique Rekers
Frederique Rekers Wooninspiratie 15 mrt 2021

Voor welke kleur, vorm en patroon gaan we dit jaar? Dit zijn 3 tegeltrends voor 2021

Er zijn veel verschillende soorten interieurtrends waar we op de Roomed redactie altijd van op de hoogte zijn. Niet allen op gebied van interieurstijlen en kleuren, maar ook de tegeltrends van 2021. We hebben ze in dit artikel onder elkaar gezet om jou te voorzien van een flinke dosis inspiratie.

Dit zijn de tegeltrends 2021

De trends voor tegels dit jaar gaan vooral om sereniteit en welzijn. Dit wordt geuit in de tegels door rustgevende, serene en neutrale kleuren te gebruiken. Ook het onderhoud van de tegels is belangrijk. Zo is de waarde voor een gemakkelijk schoon te maken tegel hoog.

Feitje: tegels zijn erg duurzaam en resistent tegen bacteriën, handig!

Dit jaar is er meer variaties in tegelsoorten dan ooit in vormen, patronen en kleuren. De volgende tegeltrends worden het populairst in 2021:

1. Nieuwe neutrale kleuren

De kleur groen in gedempte tinten is een van de nieuwste neutrale kleuren die in tegels verschijnen. Het haalt de natuur in huis en kan worden beschouwd al een teken van groei en welzijn. Het is een van de meest rustgevende kleuren.

Onder de neutrale kleuren zijn de warmere tinten ook populair. Dit wordt gezien als reactie op een stressvol jaar. De neutrale tegeltinten zijn subtiel en rustgevend in matte of glanzende afwerking.

Misschien merk je het al maar het onderliggende thema voor de tegeltrends gaat echt om rust in huis. Bij neutrale warme kleuren kan je denken aan crèmekleurige tinten, beige en bruin.

Geen wit, wel rust in huis: dit zijn de mooiste neutrale kleuren voor je interieur


Als laatst vallen onder de neutrale kleuren natuurlijk ook grijs, goud en wit. Dit kan geuit worden in marmeren of andere stenen tegels. Je spreekt dan dus meer over patroontegels.

Niet te vergeten: pastelkleuren. Dit valt misschien niet helemaal onder echt neutrale kleuren maar lichtroze, lichtblauw, groen en geel zijn tegelkleuren die ook erg populair zijn. Er wordt zelfs gevarieerd met verschillende kleuren tegels op één muur.

Zo kunnen effen lichtbruine kleuren goed met lichtroze. Je kan hiermee spelen om een ruimte uniek te maken.

2. Echte klassiekers

De klassieke witte vierkante tegel kennen we natuurlijk allemaal en ze zijn nog steeds populair. Sterker nog, ze worden steeds populairder en het is een echte tegeltrend voor 2021. De klassieke witte tegel komt voornamelijK in neutrale tinten en glanzen flink.

Naast de klassieke vierkante tegel zijn ook metrotegels populair, al helemaal wanneer ze in een horizontaal verschoven baksteenpatroon zijn geplaatst zoals hierboven. Dit is een tijdloze look voor badkamers en keukens.

Naast een baksteenpatroon kan je ook kiezen voor een visgraatpatroon, ook erg populair.

3. Bijzondere tegelvormen

Ook naar de vorm van de tegels wordt gekeken, maar wel alleen met een geometrische vorm. Het voegt een extra soort dimensie toe aan je muur. Je hebt tegels in het vierkant (ofcourse) maar ook in ovale vormen, bladvormen of zelfs tegels in de vorm van een waterdruppel.

Doen: kies voor tegels met een opvallend patroon in huis


Vooral gebogen of organische vormen zijn populair maar ook hoekige vormen doen het goed. Driekhoekige tegels en vooral zeshoekige ga je ook veel zien terugkomen in 2021. Je kan hiermee een levendige boost geven aan je muur (of vloer).

Met deze bijzonder tegeltrends kan jij je huis uniek maken en een huis creëren dat echt en alleen door jouw ontworpen is.

Dit zijn dé muurverf trends van 2021 voor in jouw slaapkamer

Tegel trends
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Houzz

Reageer op artikel:
Voor welke kleur, vorm en patroon gaan we dit jaar? Dit zijn 3 tegeltrends voor 2021
Sluiten