Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Trends 28 jan 2020

Waarom gouden tegels wel eens de tegeltrend van 2020 zouden kunnen worden

Bij Roomed zijn we het liefst op de hoogte van álle trends in interieurland. Dat we gouden tegels als tegeltrend 2020 voorbij zagen komen op Pinterest verbaasde ons dan ook niet zo veel. Tijd om in de wereld van gouden tegels te duiken, want stiekem worden we wel blij van zo’n glimmende muur.

Op Pinterest zien we steeds meer gouden tegels voorbij komen op onze feed. Van een paar subtiele gouden tegels tot een volledig gouden badkamer, niets is te gek. Wij zien goud daarom nog wel eens de tegeltrend van 2020 worden, en eigenlijk vinden we dat helemaal niet erg!

Tegeltrend 2020: gouden tegels

Goud in je interieur kan heel luxe en verfijnd staan. Dus waarom zouden we geen goud toevoegen in de vorm van glimmende tegels die het licht práchtig reflecteren?

Donker goud

Bij deze trend hoef je overigens niet perse te denken aan geelgouden tegels, zoals de kleur van een goudstaaf. Iets wat we juist heel veel voorbij zien komen, is donker goud. Het lijkt als het ware alsof er een zwarte gloed over het goud heen zit, waardoor het goud een hele chique uitstraling krijgt.

Groots goud

Ook als niet niet van kleine tegels houdt, zijn er nog steeds genoeg opties. De grote tegels op de afbeelding hierboven vinden we helemaal te gek omdat ze niet effen zijn, maar een duidelijk reliëf hebben. Dat zorgt ervoor dat de tegels niet saai zijn om naar te kijken.

Ook te gek: gouden voegen

Zie je deze trend nog niet helemaal zitten, maar wil je wél graag een beetje extra goud in huis aanbrengen? Dan is het misschien leuk om voor gouden voegen tussen je tegels te gaan, zoals op de afbeelding hierboven. Je zit niet continu tegen een opvallende muur aan te kijken, maar je geeft je huis hiermee wel net iets extra’s.

Meer leren over de juiste kleur voegen in huis doe je hier: welke kleur voegen past het best bij mijn tegels?

In deze huizen speelt goud al een grote rol

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waarom gouden tegels wel eens de tegeltrend van 2020 zouden kunnen worden
Sluiten