Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Trends 30 jul 2019

Wat wordt de nieuwe tegeltrend ná de metro tegel?

Een tijd lang zagen we allerlei badkamers en keukens voorzien van de metrotegel. Je weet wel, tegels die gelegd zijn op die manier zoals je het van de metrostations kent. En als deze tegeltrend ons ook maar iets heeft geleerd, is het wel dat de leukste trends afkomstig zijn uit de meest onverwachte hoeken.

Maar na een poosje wordt het weer tijd voor een nieuwe trend. Wij lazen op Domino de vijf tegeltrends die ontwerpers verwachten in 2019 en 2020 terug te gaan zien.

4 tegeltrends 2019/2020

Dit worden de vier tegeltrends waar je je badkamer of keuken mee wilt betegelen. Hup, hup, aan de slag!

1. Zellige tegels

Thats the funky spirit! Off white zelliges, combined with a massive concrete sink. Finished with delicate brass tap and above all: a sliding ‘barndoor’ mirror. Can’t remember seeing a mirror like this one before. This is what we like to see! . . . . . . . No photcredits known. #zellige #zelligetiles #tiles #walltiles #wall #bathroom #bathroomdesign #bathroominterior #bathroomstyle #tegels #ceramiche #seramik #ceramica #interior #interiors #interiordesign #interiorarchitecture #handmade #handformed #offwhite #white #whitetiles #concrete #concretesink #brassfitting

234 Likes, 3 Comments – Tile laboratories (@tile_lab) on Instagram: “Thats the funky spirit! Off white zelliges, combined with a massive concrete sink. Finished with…”

Een naam die klinkt naar de hoofdstad van een Oost-Europees land, maar afkomstig is uit Marokko. We zien de tegeltjes al vaker terug en da’s niet gek, want ze zijn simpel, klassiek, karakteristiek en geven net dat beetje extra in je interieur dan de standaard metrotegel.

Ook stoer: Ga voor tegels met gekleurde voegen

2. Natuurlijke materialen (solid natural stones)

Splitface goals. #tiles #stonetiles #splitfacetiles #amazingbathrooms

10 Likes, 0 Comments – Tile Shed (@the_tile_shed) on Instagram: “Splitface goals. #tiles #stonetiles #splitfacetiles #amazingbathrooms”

De eenvoud van natuurlijke materialen die je buiten tegenkomt is niet alleen mooi, maar geven ook een extra touch aan je keuken of badkamer.

Denk aan een achterblad van massief marmer in de keuken, maar ook zeker aan een muur van stenen tegels.

3. Glas over muur

Even iets heel anders dan een tegel: een glazen wand over je kleurrijke muur heen. De metrotegel is prachtig, maar klassiek en stiekem ook een beetje saai.

In de badkamer in dit interieur zie je exact wat we met dit ‘glas over muur’ (oftewel ‘sheet glass’) bedoelen.

Het mag af en toe wel wat vrolijker en spannender en deze manier maakt al je stoute interieurdromen waar. Het is ook een toffe manier om een oude, afgebladderde muur op een toffe manier nieuw leven in te blazen (en zo te kunnen behouden).

4. Verticale metrotegel

#tilestyle #housetour #finditstyleit #interior123 #interiordesign #modernhome #currentdesignsituation #jungalowstyle #designinspiration

3 Likes, 0 Comments – @tilevisions on Instagram: “#tilestyle #housetour #finditstyleit #interior123 #interiordesign #modernhome…”

Afscheid kunnen we van de metrotegel nog lang niet nemen. Dat blijkt ook uit de volgende trend: de verticale metrotegel. Sowieso hebben we er tegenwoordig een klein handje van om lekker tegendraads verticaal te betegelen, en zo ook met de metrotegel.

Helemaal mooi met een smalle tegel wat ook nog ‘s de hoogte van de ruimte accentueert. Wat je ook veel ziet is een iets mattere tegel dan de glanzende tegel die we vaak gewend zijn.

Interieurs met de mooiste tegels

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wat wordt de nieuwe tegeltrend ná de metro tegel?
Sluiten