Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 29 dec 2019

Alles wat je wil weten Zellige tegels, de tegels die je óveral op Pinterest ziet

Grote kans dat je bij het rondstruinen op Pinterest al glimmende vierkante tegels tegengekomen bent. Deze Zellige tegels, ook wel Marrokaanse tegels of Zelliges genoemd, komen steeds vaker voor in onze interieurs. Tijd om alles over deze tegel te weten te komen!

Zellige tegels zijn gemaakt van geglazuurd terracotta. Van origine werden deze tegels vaak gebruikt in Arabische badhuizen, maar tegenwoordig vinden we ze terug in talloze interieurs. Bij het maken van de tegels ontstaan lichte kleurnuances, waardoor geen enkele tegel hetzelfde is.

Ook is de glimmende afwerking van de tegels niet glad, waardoor de tegels in elk licht er anders uitzien.

Zo mooi staan Zellige tegels in je interieur

De meest populaire kleuren van de tegels van dit moment zijn zwart, wit, groen, blauw en roze – en dat is op Pinterest zeker te zien. De ene kleurschakering is nog mooier dan de andere.


> Lees ook: Wat wordt de nieuwe tegeltrend ná de metro tegel?

Op de redactie zijn we groot fan van zwarte Zelliges, juist omdat de shimmering van de tegels bij zwart zo duidelijk naar voren komt. Deze look is chique, maar toch heel eigentijds en modern. Maak het af met zwarte voegen, en je hoeft niets meer aan de look van je interieur te doen.

We zijn er alleen nog niet uit of we deze look alleen in de keuken, of ook in de badkamer terug willen laten komen…

En als je geen vierkante Zellige tegels wilt?

Liever geen vierkante Zellige tegels? Tegenwoordig zijn er ook talloze andere vormen verkrijgbaar, zoals bijvoorbeeld metrotegels en hexagon tegels. Deze tegels zijn niet op de traditionele manier gemaakt, maar hebben wel dezelfde afwerking waardoor ze net zo glimmen als je originele Zelliges.

Meer lezen over tegels?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Alles wat je wil weten Zellige tegels, de tegels die je óveral op Pinterest ziet
Sluiten