Jaime Andreas
Jaime Andreas | LinkedIn Tips 4 aug 2020

4 gave manieren om tegels te leggen met een groot effect

Bij het leggen van tegels in de badkamer of keuken komt er meer kijken dan je denkt. Niet alleen moet je een keuze maken voor de perfecte tegel, ook het patroon waarin je ze legt doet ertoe. Zo doen grote tegels een ruimte groter lijken, maar zelfs met kleine tegels kun je dit effect bereiken als je weet hoe je ze moet leggen.

Wij leren je de tips & tricks van het betegelen.

Tegels leggen op vier manieren

1. Tegels recht leggen

De meest bekende manier om vierkante tegels te leggen, is gewoon recht. Door de rechte lijnen krijg je een strakke en moderne look.

Die strakke look is perfect voor ruimtes die door vele meubels en accessoires al druk zijn. De tegels leiden dan niet af en zorgen juist voor een rustige dynamiek.

2. Doe ‘t eens diagonaal

Wanneer je vierkante tegels 45 graden draait, krijg je een soort diamanteffect. De diagonale lijnen doen een kamer groter lijken dan hij eigenlijk is. Dit komt omdat je ogen de lijnen volgen en die lijnen leiden naar de verre hoeken in de kamer.

3. Tegels leggen in halfsteens verband

Bij tegels in halfsteens verband moet je denken aan een bakstenen muur. Het wordt vooral gebruikt bij rechthoekige tegels. Het patroon verspringt, maar is toch samenhangend doordat de tegels wel recht en gelijk liggen.

Dit patroon is een beetje speelser en dan ook perfect om een rustige ruimte iets levendiger te maken.

4. Leg een visgraatpatroon

De naam zegt het al, dit patroon toont gelijkenissen met het skelet van een vis. De rechthoekige tegels liggen 45 graden gedraaid en precies op elkaar in een rechte lijn. Die daarnaast liggen hetzelfde, maar dan gespiegeld.

Het visgraatpatroon heeft een elegante en bijzondere look. Let wel op: een visgraatpatroon kan erg druk zijn. Zeker in een ruimte met weinig meubels om het af te breken.

Meer lezen?

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
4 gave manieren om tegels te leggen met een groot effect
Sluiten