admin
admin Wooninspiratie 15 jun 2014

4 manieren om tegels te leggen met een groots effect

Bij het leggen van tegels in de badkamer of keuken komt er meer kijken dan je denkt. Niet alleen moet je een keuze maken voor de perfecte tegel, ook het patroon waarin je ze legt doet ertoe.

Zo doen grote tegels een ruimte groter lijken, maar ook met kleine kun je dit effect bereiken. Belangrijk is dat je ze op de goede manier legt, zo kun je groots effect bereiken. Wij leren je de tips & tricks van het betegelen.

Tegels recht leggen

De meest bekende manier om vierkante tegels te leggen, is gewoon recht. Door de rechte lijnen krijg je een strakke en moderne look. Die strakke look sluit goed aan bij ruimtes waar andere dingen al druk zijn, de vloer leidt dan niet af. Rechte lijnen zorgen ervoor dat je oog ergens naartoe getrokken wordt, met de lijnen mee.

Doe ‘t eens diagonaal

Wanneer je vierkante tegels 45 graden draait, krijg je een soort diamanteffect. De diagonale lijnen doen een kamer groter lijken dan hij eigenlijk is. Dit komt omdat je ogen weer de lijnen volgen, die in dit geval naar de verre hoeken van de kamer leiden.

Tegels leggen in halfsteens verband

Het halfsteens verband is als een bakstenen muur, het wordt vooral gebruikt bij rechthoekige tegels. Het patroon verspringt, maar is wel samenhangend doordat de tegels wel recht en gelijk liggen. De verspringende lijnen in het patroon houden het oog voor de gek, waardoor dit patroon ideaal is voor een ruimte met oneffenheden. Heb je bijvoorbeeld een kapotte of lelijke muur, dan leidt deze vloer af.

Leg een visgraatpatroon

De naam zegt het al, dit patroon toont gelijkenissen met het skelet van een vis. De rechthoekige tegels liggen 45 graden gedraaid en precies op elkaar in een rechte lijn. Die daarnaast liggen hetzelfde, maar dan gespiegeld. Het visgraatpatroon heeft een elegante look. Ook dit diagonale patroon zorgt ervoor dat een ruimte groter lijkt, omdat de lijnen het oog naar de hoeken leiden. Een grote, open ruimte met weinig op de vloer kan met het visgraatpatroon wel erg druk worden.

Meer lezen?

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
4 manieren om tegels te leggen met een groots effect
Sluiten