Iris Wijnands
Iris Wijnands Tips 2 okt 2019

Tegels en voegen schoonmaken hoeft niet moeilijk te zijn

Na een tijdje zul je het in de badkamer misschien wel tegenkomen: gele voegen. Het schoonmaken is een onprettig klusje. Je zou aan de slag kunnen gaan met een hoop bleekmiddel, maar dat is helemaal niet nodig. Deze (ouderwetse) trucjes werken ook (en misschien nog wel beter!). Tegels en voegen schoonmaken doe je zo.

Alle tegels en voegen schoonmaken is een lastig maar belangrijk klusje. Denk eens aan al het vuil dat er op die tegels zit. Zeepresten, stof en natuurlijk kalk, bah.

Zo kun je je tegels en voegen beter niet schoonmaken

Bleekmiddel is niet het beste middeltje om je voegen schoon te maken. Het spul is zo agressief, dat je je voegen er zelfs mee kan beschadigen waardoor ze uiteindelijk af zullen brokkelen. Wij weten welke schoonmaakmiddelen je beter kunt gebruiken:

Tegels en voegen schoonmaken met azijn

Schoonmaakazijn is een wondermiddel. Voor je voegen en tegels kun je het beste een scheutje azijn in een spuitfles met water gieten. Op die manier hoef je alleen maar te sprayen, even dertig minuten laten intrekken en dan een spons erover halen. Zo zijn je voegen weer stralend wit en de tegels lekker schoon.

> Wist je dat je ook met het restje appelazijn kan schoonmaken?

Het fijne aan azijn is ook dat het niet zo duur is om te gebruiken. Meestal werkt deze methode perfect. Maar is je badkamer érg vies, dan kan je beter wat sterkers gebruiken.

Tegels en voegen schoonmaken door ook wat baking soda te gebruiken

Baking soda is een veelvuldig genoemd middel op de website vol schoonmaaktips Oma Weet Raad. Vaak wordt baking soda in combinatie genoemd met het vorige middeltje, namelijk azijn.

> Meer tips: 37 tips over schoonmaken waardoor jouw huis vanaf nu brandschoon is

Een andere manier van het schoonmaken van de tegels en voegen met baking soda is te vinden op de site van de Huishoudcoach. Meng twee eetlepels groene zeep met 8 lepels baking soda. Hier maak je een crème van waarmee je de tegels blinkend schoon krijgt.

Baksoda heeft namelijk een ontvettende werking en krijgt iedere aanslag op tegels schoon. De voegen worden tijdens deze schoonmaakbeurt waarschijnlijk ook een stuk schoner, maar als het nog niet het gewenste resultaat heeft kun je die nog even boenen met chloor.

Probeer het eens met wasverzachter

Een andere tip van Oma Weet Raad is het gebruiken van wasverzachter. Het fijne is, is dat je dit alternatieve schoonmaakmiddel waarschijnlijk al in huis hebt. Vul een emmer met heet water 2 eetlepels wasverzachter toe. Sop je doekje erin en ga aan de slag. Je zult zien dat je tegels snel zullen blinken. Na het opdrogen even wrijven met een droge doek en je bent klaar.

Heb je meer schoonmaaktips nodig?

Tegels en voegen schoonmaken
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tegels en voegen schoonmaken hoeft niet moeilijk te zijn
Sluiten