Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Badkamer 6 apr 2020

Dit is zonder twijfel de beste manier om de tegels in de badkamer schoon te maken

Met al die verschillende schoonmaakmiddelen zien we soms door de bomen het bos niet meer. Het ene middel ruikt nog lekkerder dan de ander, en de buitenkant van de flessen zagen er nog nooit zo fancy uit. Maar met welk schoonmaakmiddel krijg je de tegels in de badkamer écht goed schoon? Wij zitten de beste schoonmaaktips voor de badkamer voor je op een rijtje.

De badkamer schoonmaken met schoonmaakazijn

Op de Roomed redactie zijn we al tijden fan van schoonmaakazijn. Het is een betaalbaar schoonmaakmiddel waarmee je veel dingen in huis schoon krijgt. Zo stoom je bijvoorbeeld gemakkelijk de magnetron schoon, verwijder je wijnvlekken in een handomdraai én zijn vieze kattenbakgeurtjes met schoonmaakmiddel snel verleden tijd. Meer lezen? 9 handige tips voor het schoonmaken van je huis met azijn

Naast deze handige tips, vinden wij schoonmaakazijn dus ook een ideaal middel voor de tegels in de badkamer. Het is een middel dat met gemak kalkresten verwijderd, evenals vieze zeepresten in de douche zelf. Ook kan je met schoonmaakazijn meer doen dan de tegels in de badkamer schoonmaken. Neem bijvoorbeeld ook het lichtknopje en de kraan mee.

Ook lezen: 6 manieren om je badkamer een upgrade te geven

Zo maak je tegels schoon met schoonmaakazijn

Voor de tegels in de badkamer gebruik je een lege spuitfles. Vul deze spuitfles met schoonmaakazijn, en spuit de tegels in. Laat dit even intrekken (wij houden altijd een half uur aan) en spoel het schoonmaakazijn weg met warm water.

Ben je nog niet tevreden? Dan kan je er ook nog voor kiezen om de volgende keer dat je de tegels in de badkamer schoonmaakt, de tegels schoon te boenen met de zachte zijde van een schuursponsje. Gebruik absoluut niet de schurende (groene) kant, want dit kan ervoor zorgen dat de glazuurlaag van je tegels aangetast wordt. Daar worden de tegels alleen maar doffer van, dus dat willen we natuurlijk voorkomen.

> 37 tips over schoonmaken waardoor jouw huis vanaf nu brandschoon is

Vieze voegen schoonmaken met bleek

Heb je last van vieze voegen in de badkamer, bijvoorbeeld door een hardnekkige schimmel? Maak dan een sopje van water en bleekmiddel. Houd de verhoudingen aan die op de fles bleekmiddel staan. Wurm je handen in een paar schoonmaakhandschoenen, en boen de voegen schoon met een oude tandenborstel. Het is even een werkje, maar binnen no time zijn ze weer blinkend schoon.

Meer lezen over schoonmaken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit is zonder twijfel de beste manier om de tegels in de badkamer schoon te maken
Sluiten