Van oude fabriek naar te gekke loft met jaloersmakend interieur

Soms komen we huizen tegen waar we zó in zouden willen trekken als dat kon. Dat is bijvoorbeeld het geval bij dit heerlijke Scandinavische huis, maar ook deze loft in Brooklyn valt absoluut in onze ‘we willen nu verhuizen’-categorie. Dat deze loft er zo fantastisch uitziet is niet gek. Het huis wordt namelijk bewoond door interieurontwerpster Rebecca Robertson en haar man. Zij deden het interieur zelf, maar voor de verbouwing van de oude fabriek werkten ze samen met Alloy.

Samen met Alloy verbouwden ze een gedeelte van de fabriek om tot loft. Het resultaat is een langwerpige rumte waarvan alleen al de woonkamer zo’n dertien meter lang is. De woonkamer en de slaapkamers worden met elkaar verbonden door een gang. Om meer privacy te creëren worden de slaapkamers gescheiden met tussenwandjes. Hierdoor is de woning officieel geen loft, maar de allure heeft het zeker!

Het voordeel van zo’n oud pand is dat de kans groot is dat er tijdens de verbouwing allemaal originele elementen tevoorschijn komen. Zo ook deze geweldige bakstenen muur. Helaas is niet elk huis gezegend met zo’n originele muur, maar niet getreurd! In dit artikel zetten we het mooiste behang, een handige DIY en stijlvolle plakstrips op een rijtje.

De strakke witte keuken krijgt een boost van kleur door de collectie mokken en kommetjes van Rebecca. Boven de eettafel hangt een moderne lamp die mooi contrasteert met de oude houten eettafel. Wat in het gehele appartement opvalt, zijn toch wel de hoge plafonds. De hoogte wordt extra geaccentueerd door de plafondhoge gordijnen en de inbouwkasten die tot het plafond reiken.

>> Keuken met hoog plafond? Zo benut je de ruimte het best!

>> Zo style je een open kast

In de loft zijn veel bijzondere objecten en vintage items te vinden. Deze items staan prachtig uitgestald in de open kasten. In de nis van de woonkamer is er ruimte voor de home office. De boeken staan uitgestald in een mooie, op maat gemaakte kast. De kast reikt tot aan het plafond en de bijbehorende trap is niet alleen handig, maar zo ook meteen een cool interieur object!

Bekijk ook eens deze bijzondere huizen in Brooklyn:

www.remodelista.com

Reageer op artikel:
Van oude fabriek naar te gekke loft met jaloersmakend interieur
Sluiten