Florence
Florence Meubels & accessoires 1 apr 2014

Te gekke designlampen gemaakt van karton

Met een online interieurmagazine heb je altijd en overal je ogen open en oren gespitst, want er is geen plek waar we niet iets interessants tegen zouden kunnen komen. Florence haar recente vondst is de Scraplight van Graypants. Ze is ze inmiddels al op verschillende plekken tegengekomen en vanaf het eerste moment dat ze ze zag, was ze verkocht. Tijd dus om wat aandacht aan deze lampen te besteden.

De eerste keer dat ik de lampen tegenkwam, hingen ze in een groep in verschillende formaten boven een grote tafel en gaven fantastisch licht af – wat natuurlijk ook meteen de gouden combinatie was. Heel slim, want nu ik dit gezien had, zou ik natuurlijk never nooit meer maar één exemplaar willen. Nee, ik moet dan gelijk het hele plaatje hebben. Hoewel mijn gevoel onmiddellijk tot aankopen had willen overgaan en ik al druk aan het hoofdrekenen was geslagen (terwijl er niet eens één plek in mijn huis is waar mijn nieuwe vrienden hadden kunnen hangen) kwam ‘gelukkig’ mijn ratio om de hoek kijken en werd duidelijk dat ik gewoon maar even moest kalmeren.

Beauty can come from anywhere. From the most unexpected places.

Desalniettemin heb ik de lampen nog steeds in mijn achterhoofd. Waar ik in eerste instantie dacht dat het designerlampen waren, gemaakt van het duurste materiaal, bleek niets minder waar. De lampen zijn namelijk gemaakt van karton. Wat ooit met twee lampen begon die door de heren gemaakt werden van het afval van een kartonnen stoel die ze ontworpen hadden, is de collectie inmiddels uitgegroeid tot vele verschillende modellen. “Beauty can come from anywhere. From the most unexpected places.” Ik kan het hier alleen maar mee eens zijn.

Graypants ziet zichzelf dan ook niet alleen als designstudio, maar eveneens als creatieve denktank. Met hun ervaring als architect gaan ze juist graag verschillende soorten projecten aan om ‘problemen’ vanuit verschillende hoeken te kunnen benaderen. Van het ontwerpen van huizen tot het maken van lampen. De heren zijn in ieder geval voorlopig nog niet klaar. “Get your ideas out there,” is dan ook hun devies. En met kantoren in Seattle en ons eigen Amsterdam kijk ik al uit naar hun volgende projecten.

De Scraplights zijn onder andere hier verkrijgbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Te gekke designlampen gemaakt van karton
Sluiten