Te gek grachtenpand in Amsterdam met een waanzinnig bad

Ik denk dat ik toch wel voor iedere inwoner van Amsterdam spreek als ik zeg dat de grachtengordel het mooiste van deze stad is. Één van de beste dingen aan het leven in onze hoofdstad is naar mijn idee ook het voorrecht om elke dag over deze grachten te mogen fietsen. Dat doe ik dan ook dagelijks op weg naar de redactie en daarbij droom ik elke keer weer even over mijn toekomstige grachtenpand in Amsterdam. Het liefst aan de Bloemgracht, maar de Lauriergracht zou ook volstaan. Zeker na het zien van de beelden van dit te gekke pand.

Voorheen zat in dit pand een school, maar nu wordt het al zo’n twintig jaar bewoond door een man uit de reclamewereld. Inmiddels is het gezin uitgebreid met twee kinderen en toen de bewoners de kans kregen om ook de studio ernaast te kopen, besloten ze die ruimte te betrekken bij de woning. Hij schakelde Witteveen Architecten in om de studio toe te voegen aan de woning en er een grote open leefruimte van te maken. Het resultaat is dan ook een loft-achtig huis aan een van de mooiste grachten van Amsterdam, waar onlangs ook the Conscious Club haar deuren opende.

Wat direct opvalt aan dit huis is de de enorme hoogte. Hier maakten de architecten dan ook gebruik van door een verdieping als een box boven de keuken te bouwen. Door deze constructie blijft de ruimte hoog, ruim en blijven bovendien de karakteristieke pilaren zichtbaar. Dat geeft het grachtenpand zijn historische karakter.

Heb jij thuis ook hoge plafonds en vind je het lastig om die ruimte goed in te richten? Deze tips helpen je een handje.

De originele bakstenen muren bleven ook zichtbaar zodat het pand zijn stoere karakter zou behouden. Wil je ook zo’n stoere bakstenen muur, maar kun je niet zomaar gaan metselen? Je kunt ook een bakstenen muur ‘faken’ met deze DIY of met dit behang, dat vrijwel niet van echt te onderscheiden is.

Architect George Witteveen vertelt dat ze de indeling van de loft enigszins aangepast hebben om de entree naar de studio te maken. Ook moesten er extra kinderslaapkamers gemaakt worden met een eigen badkamer. De studio werd de master bedroom met eigen open badkamer, inloopbad en inloopkleedkamer.

Dé eye-catcher van deze loft is toch wel het bad. Of moeten we zeggen: badruimte? Aan het einde van de overloop is namelijk een bad geplaatst vanwaar je door een raampje over de gracht uitkijkt. Je kunt wel stellen dat je op die manier het spa-gevoel in huis haalt!

In de meeste ruimtes is gebruik gemaakt van HI MACS materiaal, waardoor het geheel een strakke, moderne look krijgt. Die weer gaaf contrasteert met de karakteristieke elementen in het pand.

MEER LEZEN
Een totaal ander pand aan de Amsterdamse grachten is deze loft en iets buiten het centrum vind je ook een oude school omgetoverd tot woning door een vriendengroep die hier nu wonen met hun kinderen.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Te gek grachtenpand in Amsterdam met een waanzinnig bad
Sluiten