Hannah Westra
Hannah Westra Architectuur 17 september 2015

Te gek geometrisch huis met jaloersmakende binnentuin in Zuid-Korea

Dit bijzondere project van IROJE KHM Architects laat maar weer eens zien dat ze in Azië qua architectuur altijd net een stapje verder gaan. De eigenaren van dit huis wilden graag efficiënt gebruik maken van de ruimte, veel groen om het huis heen en een stukje privacy. Tja, wie wil dit nou eigenlijk niet? De architecten hebben de wensen van de bewoners in elk geval op een heel bijzondere manier vertaald in een ontwerp.

Het geometrische huis staat in Zuid-Korea en is niet het eerste project van de architecten dat zulke gekke vormen aanneemt. Eerder ontwierpen ze dit hoekige gebouw met bizarre urban jungles in alle buitenhoeken. Kijk je weer even mee?

Dit huis heeft wel echt een bizarre buitenkant. Het dak is gemaakt van zwarte platen en doet ons qua vorm een beetje denken aan het design van traditionele Koreaanse huisjes. Het overdekte leefgedeelte van het gebouw heeft een soort U-vorm. In het midden is veel ruimte vrijgelaten voor een grote binnentuin. Heerlijk, zo’n urban jungle!

Overal in het huis worden de strakke lijnen en hoekige vormen aangehouden. De combinatie van hout en beton vinden wij trouwens echt goud!

De binnenkant van het huis is heel basic ingericht met witte muren en houten vloeren. De geometrische vormen zie je ook terug in de hoge plafonds. De tuin is makkelijk bereikbaar via een van de terrassen en aangezien het een binnentuin is, hebben de bewoners geen last van pottenkijkers. Genoeg privacy dus!

Nog een bijzonder geometrisch huis zien? Dit hoekige gebouw aan de Bang Dong rivier is ook zeker het bekijken waard!

architizer.com

Reageer op artikel:
Te gek geometrisch huis met jaloersmakende binnentuin in Zuid-Korea
Sluiten