Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Architectuur 3 augustus 2015

Tandartspraktijk wordt klein appartement met zonnige keuken

Wonen in een oude tandartspraktijk in Milaan, dat hebben we nog niet vaak voorbij zien komen. Om dat voor elkaar te krijgen moest er nogal wat verbouwd worden aan deze oude praktijk. Het resultaat is een klein appartement met veel licht en een modern interieur. Door de hoge plafonds in de oude praktijk was het zelfs mogelijk om in de ruimte een tweede verdieping te creëren. Ondanks dat het appartement maar 60m2 telt, heeft het een fijne (gele!) keuken, een aparte slaapkamer en een werkkamer.

Op het zijaanzicht is het ontwerp van architectenbureau +R Pieurre goed te zien. Beneden zijn de woonkamer, badkamer en keuken gesitueerd en de vaste trap leidt naar de werkkamer en de slaapkamer.

De trap naar de tweede verdieping is speciaal op maat gemaakt. De treden zijn gemaakt van een stalen plaat, welke als trap ‘gevouwen’ is. De constructie, die het gewicht moet dragen, is verstopt in de onderste treden om zo de bovenkant van de trap open en ruimtelijk te houden.

Aan de woonkamer grenst de zomerse keuken. Deze is eigenlijk heel basic, maar het gele werkblad maakt het een bijzonder geheel. Het werkblad loopt naast de keuken door zodat het ook als extra zitplek bij de eettafel gebruikt kan worden.

>> Knallend geel in het interieur

De trap leidt naar de werkplek op de nieuwe tweede verdieping. Deze verdieping is in de nok van het gebouw gemaakt en precies groot genoeg voor een fijne home office en de slaapkamer.

De slaapkamer is, net als de werkkamer, gelegen in de nok van het appartement. De achterwand van de kamer is gemaakt van transparante golfplaten. Het licht uit de keuken, welke vlak onder de slaapkamer ligt, schijnt door de golfplaten de slaapkamer in zorgt voor een lantaarn effect. Door de golfplaten en het nieuwe dakraam is het een fijne lichte ruimte.

Benieuwd naar meer appartementen in bijzondere gebouwen?

www.piuerre.com

Reageer op artikel:
Tandartspraktijk wordt klein appartement met zonnige keuken
Sluiten