Tafel dekken voor twee: zo rock je over een maand dat kerstdiner

Het is bijna Kerst! En dat betekent dat we nu dan eindelijk mogen beginnen met alle voorbereidingen. Of je nou met de hele familie samenkomt of deze bijzondere dag met zijn tweetjes viert: een kerstdiner mag absoluut niet missen. Dit artikel zal ervoor zorgen dat je goed voorbereid bent en Kerst 2020 soepel verloopt.

Kerst vieren doen we natuurlijk helemaal in stijl. Daarom deel ik vandaag de ultieme tips met je zodat jij straks een perfect gedekte tafel hebt.

Zó dek je een stijlvolle tafel voor het kerstdiner

1. Kies een thema

Voor een goed gedekte tafel moet je eerst weten wat voor sfeer je precies wilt creëren. Woon je samen met je beste vriendin en wordt het een mini girlsnight? Dan is dit de perfecte gelegenheid om een mierzoete kersttafel te dekken. Dit roze servies van de IKEA zal een goede basis vormen. Combineer met goud bestek en maak de tafel af met kerstversiering.

Ook kan je kiezen voor een traditionele tafelsetting met dennenappels en een eucalyptus op tafel, gebruik hoge kaarsen en metallic versiering voor wat meer glamour of ga voor een Scandinavische tafelsetting met een wit tafelkleed en rotan placemats.

Daarnaast kan je ook kersttrends als inspiratie gebruiken, zoals de kersttrends Highway Motel en Dark Island. Op Roomed hebben we nog veel meer artikelen staan over de kersttrends voor dit jaar, neem zeker even een kijkje als je nog niet precies weet wat voor thema je wilt.

2. Een goede basis

Met een tafelkleed zien al het servies en kerstversiering op tafel er veel mooier uit. De kleur en het materiaal ligt uiteraard aan jou, maar een witte tafelkleed past vaak in elk thema.

Heb je een prachtige tafel en wil je ‘m niet helemaal bedekken? Ga dan voor een tafelloper, dit zorgt ervoor dat je kerstdiner straks veel chiquer oogt – vooral als je kiest voor een zijde tafelloper.

3. Haal je mooiste servies uit de kast

Dit is natuurlijk hét moment om je mooiste servies uit de kast te halen. Je kan gaan voor een compleet serviesset, maar mis-matched servies doet het ook heel goed.

Weet jij al hoe je al het bestek plaatst? Nee? Ik zal je een handje helpen. Vork links, mes rechts, dessertlepel boven. Je borden plaats je uiteraard van groot naar klein. Ik neem aan dat het je zo wel moet lukken.

4. Decoreer met accessoires

Dan komen we bij het leukste gedeelte – tenminste, dat vind ik. Nadat je tafelkleed en al het servies op tafel staat, kan je alle lege plekken opvullen met de mooiste kerstversieringen. Gebruik veel bloemen en planten, bessen, dennenappels en kersttakken om je tafel helemaal af te maken.

Daarnaast kun je ook gebruikmaken van een lichtsnoer, papieren kerstbomen, kerstballen en luxe kandelaars met de mooiste kaarsen. Gedraaide kaarsen gaan momenteel helemaal viraal, en moeten volgens ons zeker een plekje krijgen op tafel.

Meer lezen over Kerst 2020

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tafel dekken voor twee: zo rock je over een maand dat kerstdiner
Sluiten