Lotte Wullems
Lotte Wullems Interieur 6 feb 2018

Dit betekenen de symbolen op een oven

Vol trots kijk je naar de ovenschaal gevuld met jouw zelfgemaakte lasagne: klaar om in de oven te gaan. Maar als je niet zo’n keukenprins(es) bent, kunnen alle tekens op je oven abracadabra voor jou zijn. Geen idee waar de handleiding is? No worries: wij helpen je. Dít betekenen de symbolen op een oven.

Je oven schoonmaken moet ook gebeuren: Wij hebben een aantal tips voor jou op een rij gezet.

ovensymbool

Hetelucht

Herken je deze ventilator? Dan weet je dat het een heteluchtoven is. Deze stand betekent dat de warmte gelijkmatig verdeeld zal worden in de oven, dankzij de ventilator.

symbolen op een oven

Onderwarmte

Onderwarmte is perfect als je een gerecht au bain-marie wil bereiden of om iets aan de onderkant nog een beetje te bruinen.

tekens op een oven

Boven- en onderwarmte

Ben je een echte bakliefhebber? Dan is deze stand voor jou! Met boven- en onderwarmte komt de warmte van twee kanten, dus ideaal als een deeg moet rijzen. Ook voor het bakken van vlees en ovenschotels is deze stand geschikt.

symbool op oven

Grillstand

De grillstand gebruik je als je een gerecht wil gratineren. Let op: je gerecht kan snel verbranden op deze stand.

symbool op oven

Geventileerde grill

De geventileerde grill zorgt ervoor de warmte lucht in de oven wordt verspreid, terwijl de bovenkant knapperig wordt. Op deze manier worden gerecht gemakkelijke gaar.

oven symbool

Pizzastand

Pizza.. do we need to say more? De pizzastand is meestal een combinatie tussen de heteluchtoven en het verwarmingselement onderin de oven.

ovenstand

Magentron

Heb je weleens een stokbrood gebakken op deze stand? (guilty!) Dan weet je dat deze drie golfjes eigenlijk staan voor de magnetron – dus dit is niet de ovenstand! Een belangrijke om te onthouden.

welke symbolen op oven

Ontdooien

Brood uit de vriezer? Met deze stand kun je eten ontdooien.

stomen oven stand

Stomen

Gezond én gemakkelijk. Wist je dat door gerechten te stomen, de voedingsstoffen beter bewaard blijven? Ideaal voor groenten, maar ook voor aardappelen, vlees, vis en rijst.

Ook nog leuk om te lezen

Bron symbolen: Coolblue

Symbolen op oven
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit betekenen de symbolen op een oven
Sluiten