Ga je op vakantie? Zo overleven je planten je afwezigheid

Wij snappen dat het soms even heerlijk is om aan al je zorgen te ontsnappen en te vertoeven in een tropisch oord voor een paar weekjes. Maar als jij daar in Italië aan het sippen bent aan een glaasje wijn, staan thuis je kamerplanten er na een tijdje maar verpieterd bij. Dus hoe zorg je er voor dat je na jouw vakantie niet een plantenkerkhof aantreft?

No worries! Wij geven je een aantal survivaltips voor jouw urban jungle.

survivaltips planten
Collage design

Overlevers
Om te beginnen: als jij vaker op vakantie gaat of weg bent voor je werk, dan is het wellicht slim om planten aan te schaffen die gemakkelijk te onderhouden zijn en weinig aandacht nodig hebben. Geen nood! Wij hebben zes leuke planten voor je op een rij gezet, die je bijna onmogelijk dood kunt laten gaan. Check dit artikel!

Entrance

Kappersbeurt
Heeft jouw plant dode of verkleurde blaadjes? Knip deze dan af! De dorre blaadjes kost de plant namelijk extra energie en door deze weg te halen, heeft je groene rakker minder water nodig.

op vakantie gaan planten
The Loft

Een goede slok
Geef je planten de nacht voordat je weg gaat voldoende water (niet te veel natuurlijk – want dan kan je plant verdrinken). Houd ook rekening met de plek waar de pot staat. Als er veel zonlicht bij kan, zal de grond ook eerder opdrogen. Als je maar een aantal dagen weg gaat, zal dit genoeg zijn om alles groen te houden.

>> inspiratieboost: creëer een plantenhoek in huis

bewateringssysteem
Instagram

Maak je eigen bewateringssysteem
Ga je langer weg en is er niemand die af en toe voor je planten kan zorgen? Dan biedt een automatisch bewateringssysteem hulp. Je kan er eentje kopen (onder andere hier) óf er zelf eentje maken. Er zijn verschillende manieren:

  • 1. Zorg dat de grond goed doordrenkt is en vul een wijnfles met water. Houd je vinger op de opening zodat je zo min mogelijk water knoeit als je de fles op de kop houdt. Stop dan de hals in de grond en zorg ervoor dat de fles stevig blijft staan. Tip: je kunt dit een dag van te voren al doen en zo testen of je constructie werkt of dat de grond de opening blokkeert.
  • 2. Voor de volgende methode heb je een mason jar of een andere pot nodig en een stuk nylondraad of katoen. Let op: het stuk draad moet dik genoeg zijn en water op kunnen nemen, anders werkt deze techniek niet. Zorg er wederom voor dat de grond goed doordrenkt is. Stop nu het stuk touw in de grond, bij de wortels van de plant. Het andere uiteinde stop je in de pot, die je vervolgens vult met water. De pot moet hoger staan dan de plant, zodat het water goed opgenomen kan worden. Klaar is je bewateringssysteem!

Meer lezen over planten

Ben jij gezegend met een dakterras? Dan kan ook hier geen groen ontbreken! Lees dit artikel voor meer tips om jouw terras klaar te maken voor een stijlvolle, zwoele zomer. En check ook meteen ons artikel over vetplanten (die ook weinig water nodig hebben overigens) en andere goede tips om kamerplanten te verzorgen.

De leukste interieur crushes, talloze hacks en een eindeloze bron aan inspiratie. Rechtstreeks in je inbox. Meld je aan voor de Roomed Inspiratieboost.
[mc4wp_form id=”245779″]

Reageer op artikel:
Ga je op vakantie? Zo overleven je planten je afwezigheid
Sluiten