Rosa Bertram
Rosa Bertram | LinkedIn Tips 28 mrt 2019

Superhost worden op AirBnb: zo pak je dat professioneel aan

Vorige week vertelden we je al een beetje over de ins en outs van het (ver)huren op AirBnb. Zo zijn er een aantal handige dingen die je wilt weten vóórdat je je huis op de verhuurwebsite zet. Wil je dit tot een hoger niveau tillen? Dan kan je een Superhost worden. Hoe dat zit? We leggen het je uit. Maak je borst maar nat.

Hoe word ik een Superhost op AirBnb?

De naam Superhost verklapt het eigenlijk. Je bent een extra goede host voor je gasten. Hiermee krijgt jouw account een goede reputatie. AirBnb bepaalt vervolgens of jij een Superhost mag worden. Hoe AirBnb bekijkt of jij aan de Superhost-voorwaarden voldoet? Daarvoor kijken ze naar de volgende punten:

  • Je hebt zélf tenminste 10 reizen gemaakt of (succesvol) 100 nachten ergens verbleven, verdeeld over tenminste 3 reserveringen
  • Meer dan 50 procent van je gasten heeft een recensie op jouw profiel achtergelaten
  • Jouw ‘responsgraad‘ (het reageren op gasten) is 90 procent of hoger
  • Zelf heb je nooit een reservering geannuleerd. AirBnb is soepel als het gaat om de volgende annuleringen: voorwaarden bij verzachtende omstandigheden
  • De rating op jouw profiel is 4,8 of hoger (5 is het hoogst haalbare cijfer).

Dit vind je vast ook interessant: AirBnb verhuren: tips om je huis zo goed mogelijk op te laten vallen

Dat is niet niets dus, een Superhorst worden. Wanneer je overigens een reservering hebt via de optie ‘Open Homes’ is het niet erg als minder dan de helft van je gasten een recensie achterlaat.

De voordelen van een Superhost op AirBnb zijn

Je hoeft je niet zelf voor aan te melden om een Superhost te worden. Elke 3 maanden bekijkt AirBnb wie er aan deze eisen voldoet. Daarbij kijken ze naar een periode van 12 maanden. Het zijn van een Superhost brengt veel voordelen met zich zich mee.

  • Als Superhost krijg een erkenning van de beste gastvrijheid. Door goede gastvrijheid, het verhuren van een net huis en het leveren van goede service beloont AirBnb als het ware hun gebruikers. Uiteraard is dat ook om de kwaliteit van de huizen en service op hun platform enigszins te waarborgen.
  • Je verdient gemiddeld tot 22 procent meer met een Superhost-account.
  • Je valt beter op: in de zoekresultaten en e-mails ben je extra goed zichtbaar dankzij een Superhost-vermelding. Je krijgt dan een zogeheten Superhost ‘badge‘ bij jouw advertentie.
  • Je krijgt een extra bonus van 20 procent wanneer je nieuwe verhuurders aandraagt. Ook krijg je elk jaar dat een Superhost blijft, een reisvoucher van 100 USD.

Niet verkeerd, toch?

Zelf zin gekregen om te reizen?

 

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Superhost worden op AirBnb: zo pak je dat professioneel aan
Sluiten