Funda finds: een superdeluxe woonboederij nét buiten Amsterdam

Of je nou wel of niet wil verhuizen: soms is het gewoon heel leuk om Funda af te struinen en te doen alsof je bankrekeningsaldo oneindig is. Want wat is er allemaal te koop in ons kikkerlandje? Daarom gaan wij elke week op zoek naar de meest bizarre, mooie of onbereikbare huizen. Deze woonboerderij staat 15 minuten van Amsterdam, ja écht. Hoe zou dat eruit zien?

Toegegeven: de enorme boerderij staat natuurlijk niet in hartje Amsterdam, maar in het pittoreske Weesp, middenin een natuurgebied.

woonkamer
keuken van boederij

Ruime woonkeuken van hout

Het verbaast je misschien niks als je al een blik hebt geworpen op de foto’s van deze prachtige woonboerderij, maar deze woning is maar liefst 515 m2 (!) groot en is 250 jaar oud. Toch is er gekozen voor een modern interieur dat érg goed werkt met de ouderwetse stijl van de boerderij zelf.

Alleen de woonkamer is al 205 m2 groot. De gehele boerderij is van hout en is binnen ook met hout afgewerkt. De stijlvolle balken zorgen voor een gezellig en knus gevoel.  loungegedeelte

Grote lounge met enorme open haard

Aan de andere kant van de open keuken vind je het loungedeelte van de woning. Omdat deze verdieping één grote ruimte is (dus zonder muren) wordt er optisch nog meer ruimte gecreëerd dan er al was.

De open haard staat als een heus statement in het midden van de ruimte en zorgt dat er toch een soort centraal punt in de woonkamer is.

lange en ruime gang

Dit vind je vast ook leuk: Funda finds: deze woonboerderij heeft een gi-gan-ti-sche woonkamer

gang naar buiten

Opvallende gangen

Onderschat de kracht van gangen niet. Want deze twee bijzonder mooie gangen bewijzen dat een gang héél veel kan doen voor je interieur. De gang op de bovenste verdieping lijkt eerder op een loopbrug waarbij je uitkijkt op de prachtige polders van Weesp.

De gang op de begane grond is betegeld met dezelfde tegels als buiten het huis en lopen door tot deze gang. Iets wat een échte boerderij typeert. Ook in de gangen zijn de houten balken niet alleen praktisch, maar zorgen ze eveneens voor een warm gevoel.

losstaand bad in boederij

Badkamer van een koning

Dat de eigenaren van dit huis houden van ruimte is wel duidelijk. Zelfs de badkamer heeft geen muren of deuren. Via de lange gang kom je uit op deze prachtige, stenen badkamer.

De badkamer is zo ruimtelijk dat het bad én de wasbak losstaan. Ondanks de stenen vloer, komt ook hier het hout weer subtiel terug. Het bad ligt in een prachtige houten frame. Wie zou hier nou niet in willen liggen? Je koopt deze superdeluxe woonboederij in Weesp voor € 2.995.000 k.k. (dat was eerst overigens € 4.250.000, dus de prijs is al flink gedropt!). Meer informatie en foto’s vind je op Funda.

Binnenkijken bij meer bijzondere woningen?

Bron: Funda

Reageer op artikel:
Funda finds: een superdeluxe woonboederij nét buiten Amsterdam
Sluiten