Super gaaf: oud ziekenhuis wordt omgetoverd tot kleurrijke gezinswoning

Dit huis heeft niet alleen een bijzondere inrichting, maar ook een opvallende geschiedenis. Lang voordat het werd omgetoverd tot woonhuis, fungeerde het gebouw namelijk als ziekenhuis voor vrouwen en kleine kinderen. Inmiddels is het huis volledig gerenoveerd, maar heeft het nog veel van de originele elementen, die herinneren aan vroeger.

Na jaren dromen, kochten de huidige bewoners het gebouw. In de kleurrijke familiewoning wonen nu een kunstdocente, haar man en twee kinderen. De knipoog naar kunst zie je terug in de inrichting en dat maakt het huis heerlijk eigen en speels.

Roomed-melbourne-keuken
Roomed-melbourne-keukenblad

We beginnen met de gave keuken.. Door de combinatie van heel veel wit en hout, ontstaat er een fijne Scandinavische look. Daar willen wij best achter het fornuis staan!

Roomed-melbourne-tekening-huis
Roomed-melbourne-kunst
Roomed-melbourne-woonkamer

In het huis zie je de liefde voor kunst terug door verschillende schilderijen en de gave kleurrijke inrichting. Door de hele woning ligt de originele houten vloer. Deze is bewerkt met white wash en lak, wat de woning lekker licht maakt. Op de bedden na zijn alle meubels in huis tweedehands gekocht, gevonden op straat of zelf gemaakt. De mix van authentieke en vintage meubels voegen extra veel sfeer toe aan de oude woning.

Roomed-familiehuis-melbourne-slaapkamer
Roomed-familiehuis-melbourne-nachtkastje

De grote slaapkamer is minimalistisch opgezet. Aan de witte basis wordt kleur toegevoegd door kleine details en decoratie. Het nachtkastje is mooi gestyled met een paar goede boeken en een vintage nachtlampje. Zelf je nachtkastje mooi stylen? Wij geven je graag wat extra inspiratie!

Roomed-melbourne-kinderkamer
Roomed-melbourne-kinderkamer-2
Roomed-familiehuis-melbourne-kinderkamer
Roomed-familiehuis-melbourne-kinderkamer-2

Op de kinderkamers hangt behang met super toffe prints. Dit behang past ook prima in een andere kamer in huis denken wij! Vind je zoiets net too much voor een hele muur? Gelukkig kun je met restjes behang ook leuke creatieve dingen doen.

>> zes low-budget tips voor een opgeruimde kinderkamer

Roomed-familiehuis-melbourne-hal

Op onderstaande afbeelding zie je nog zo’n tof element uit het vroegere ziekenhuis: de originele ornamenten en glas-in-loodramen. Super gaaf, want die laatste kun je zelf ook namaken! Hier vind je een handige how-to.

Roomed-familiehuis-melbourne-voordeur

thedesignfiles.net

Reageer op artikel:
Super gaaf: oud ziekenhuis wordt omgetoverd tot kleurrijke gezinswoning
Sluiten