Een Scandinavisch appartement met subtiele kerstversiering

Ben jij niet zo dol op al die over the top kerstversiering met glitters, goud en glimmende kerstballen? We lieten je onlangs al eens zien hoe je je huis op minimalistische wijze Kerst-proof kunt maken. En ook dit Scandinavische appartement bewijst dat subtiele kerstversiering erg mooi kan zijn!

Dit huis heeft een ietwat ongewone maar toch functionele indeling. Op de begane grond vinden we namelijk naast de keuken en eetkamer een slaapkamer. En op de eerste verdieping vinden we juist de woonkamer. Deze indeling is perfect, omdat er op de eerste verdieping een groot dakterras is. Wanneer de schuifdeuren open gaan ontstaat er dus één grote woonruimte.

Allereerst komen we binnen in de compacte en lichte keuken. In de keuken is weinig werkruimte op het aanrechtblad. Dit is echter wel goed opgelost door aan de andere kant een opklapbaar werkblad te maken. Ideaal als je net even wat centimeters werkruimte mist!

Via de hal kom je terecht in de slaapkamer. De slaapkamer is erg licht en heeft een rustig kleurenpalet. Tevens vinden we hier ook de eerste subtiele kerstversiering boven het bed. De kerstkrans kun je heel gemakkelijk zelf maken door deze tips te volgen.

De eetruimte heeft een fijne witte basis met de witte muren, witte tafel en witte stoelen. Doordat alles wit is kun je met een felgekleurde kast een statement maken. In deze ruimte is de blauwe kast dé eyecatcher. Verder zijn er veel accessoires met natuurlijke materialen gebruikt waardoor de kamer gezellig aanvoelt.

Via de trap kom je terecht in de woonkamer. Hier vinden we opnieuw subtiele kerstversiering. De kleine kerstboom in de rieten mand heeft geen versiering nodig om de kamer in kerstsferen te brengen. De versiering boven de bank is een leuke extra. Dit maak je door verschillende takken en/of andere leuke versieringen aan een koord te knopen en over twee spijkertjes te draperen.

Een heerlijke wintertuin

Ondanks de winterperiode is ook het dakterras helemaal aangekleed. Dit zorgt niet alleen voor gezelligheid op het terras, ook geeft het een leuk uitzicht wanneer je binnen op de bank zit. Door een aantal string lights en een mooie kerstboom neer te zetten kun je het effect van een ‘wintetuin’ al bereiken. En het leuke hieraan is dat je dit echt niet hoeft op te ruimen na de kerst, maar gewoon kunt laten hangen!

MEER LEZEN
Ga jij voor een minimalistische kerst? Kijk dan ook eens naar dit huis dat op subtiele wijze is aangekleed met kerstversiering.

55kvadrat.se

Reageer op artikel:
Een Scandinavisch appartement met subtiele kerstversiering
Sluiten