Een kijkje in het stylish appartement van Liza Chloë

Liza Chloë is één van onze favoriete Instagrammers. Elke dag vult ze haar Instagram grid met de mooiste foto’s en zodoende kwamen we erachter dat deze freelance art director niet alleen een goed gevulde kledingkast heeft, maar een nog veel mooier interieur. En hoewel ze zelf prachtige foto’s maakt van haar zorgvuldig gestylede hoekjes, vonden we het tijd om zelf eens een kijkje te nemen in haar appartement aan de Amsterdamse grachten.

Liza Chloë betrok haar prachtige appartement tien jaar geleden, maar gooide pas geleden het gehele interieur om. Alle muren werden gewit, de vloer werd geschuurd en kreeg een witte finish en de oorspronkelijk rode keukenfronten bracht ze naar een auto-spuiterij voor een nieuwe look. In een jaar tijd transformeerde ze haar interieur van een tikkeltje studentikoos naar super stijlvol.

Mijn interieur bestond uit een bij elkaar geraapt zooitje meubels. Ik had veel gekregen of overgenomen van familie en kennissen. Nu investeer ik liever in een aantal mooie designstukken

In het gehele huis staat prachtig design, wat Liza goed weet te combineren met vintage stukken en budgetmerken. Zo staat de prachtige Noguchi koffietafel op een vloerkleed van IKEA. De kast is een vintage Pastoe, ontworpen door Cees Braakman.

Het is ook meteen duidelijk dat Liza een goed gevoel heeft voor kunst. Dat heeft ze van huis uit meegekregen. Haar ouders gaan één keer per jaar naar Art Miami om mooie stukken uit te kiezen. Een aantal jaar geleden heeft Liza het ‘That’s what she said‘ kunstwerk boven de bank daar gekocht. Zo af en toe neemt ze wat kunst uit haar eigen appartement mee naar haar ouderlijk huis. Met deze afwisseling geeft ze haar interieur steeds weer een andere look.

De oude foto is een portret van haar ouders, gemaakt in Parijs. In het gehele interieur komen we veel Parijse invloeden tegen. Liza heeft hier een tijd gewoond en nam heel wat stijlvolle souvenirs mee.

>> Tips: zo haal je de Parijse stijl in huis

In de voorste kamer van het appartement, met prachtig uitzicht over de gracht, staat de EM tafel van Jean Prouvé. De eetkamer is Liza’s favoriete plek en ook meteen de ruimte waar ze het meest zit, aan het werk op haar laptop of met vriendinnen en een tafel vol lekker eten.

Liza zocht naar iets moois om aan de muur te hangen, maar kon het juiste object niet echt vinden. Ze kocht een dunne shawl bij &Other Stories en prikte ‘m met twee punaises aan de muur. Zo simpel kan het zijn!

>> 7x bijzondere alternatieven voor kunst aan de muur

Bepaalde accessoires en objecten blijf ik maar heen en weer schuiven. Als iets niet meteen de juiste plek heeft, is het achteraf gezien geen goede koop geweest

Bekijk ook: Inspiratieboost: 11x slaapkamers met planten in de hoofdrol

Reageer op artikel:
Een kijkje in het stylish appartement van Liza Chloë
Sluiten