Stylish appartement in Parijs van een beginnend mode-ontwerpster

Dit prachtige appartement in Parijs is compleet onder handen genomen door design studio SABO project. De eigenaresse van het appartement, een beginnen mode-ontwerpster, had meer ruimte nodig voor stoffen en andere materialen. Best een moeilijke opgave voor zo’n compact appartement! Maar voor de designstudio geen probleem Zij plaatsten een handige kastenwand met trap in de ruimte waardoor er zelfs ruimte vrijkwam voor een aparte slaapplek.

De basis van het appartement is vrij rustig met hier en daar een behoorlijke kleurrijke uitschieter. Verder is het design modern en maakt het hout de woning warm en sfeervol.

Aan de zijkant van de grote kastenwand is een trap gemaakt. Deze trap leidt naar de aparte slaapkamer. Door de kast niet helemaal door te trekken tot het plafond komt er toch nog vrij veel licht door het dakraam. Ook is de kast om de prachtige oude balken heen gebouwd. Heel goed gedaan, want zo’n originele balk geeft het appartement karakter.

De ruimte achter de kastenwand is groter dan je denkt! Er is zelfs ruimte gemaakt voor een aparte slaapkamer met een zelfde kastenwand als beneden.

Naast de basis van wit en donker hout is het appartement heel kleurrijk ingericht. Uiteraard valt de gele muur achter de kastenwand meteen op, maar dat is nog niets vergeleken met de vloer in de keuken! De strepen zijn slim neergelegd: door de strepen in de breedte van de vrij smalle keuken te leggen, lijkt de keuken meteen een stuk breder dan deze in werkelijkheid is.

Een ideale manier van het bewaren van alle kruiden (en gezellige plantjes): een verticale tuin! Bekijk hier onze leuke DIY.

Het interieur ziet er prachtig uit, maar het appartement staat óók nog eens in een van de mooiste plekken in Parijs: Montmartre. Nee hoor, wij zijn helemaal niet jaloers!

www.designboom.com

Reageer op artikel:
Stylish appartement in Parijs van een beginnend mode-ontwerpster
Sluiten