Frederique Rekers
Frederique Rekers Gang 9 jun 2021

Deze stylingsfouten laten je interieur er goedkoper uitzien

Een mooi interieur komt vaak ook met een flink prijskaartje maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Je kan je interieur er namelijk met goedkope spullen ook luxe uit laten zien. Hier kan je wel wat stylingsfouten in in maken.

Deze laten je interieur er juist goedkoop uitzien. Wij delen deze fouten met jullie zodat je ze voortaan kunt voorkomen.

Stylingsfouten

Een mooi interieur begint allemaal bij de entree: je hal. Hier mag je eens goed naar kijken en als je beseft dat je hal wel een make over kan gebruiken kan je dit artikel eens lezen.

Goedkope gang make-over: een kleurenblok op je muur fleurt je hele gang op

Stylingsfout nummer één

De meest voorkomende fout wordt gemaakt bij het ophangen/neerzetten van kunst. Als je kunst in huis haalt wil je eigenlijk dat dit uniek is of komt van een merk dat niet iedereen kent.

Kunstwerken waarvan iedereen weet van welke winkel ze komen zijn nu eenmaal iets minder leuk.

Nieuwe IKEA collectie! Betaalbare en functionele kunst voor in huis met IKEA Art Collectie


Als je geen afscheid wilt nemen van je kunstparels kan je er ook voor kiezen om een paar mooie lijsten aan te schaffen. Dit oogt meteen een stuk luxer.

Alles in één kleur

Het klinkt misschien juist goed maar we raden het niet aan. Probeer af te wisselen met kleur en ga voor een heel kleurenpalet. Zo kan je goed kleuren mengen en wordt het niet een monotoon en simpel geheel.

Als je echt fan bent van één specifieke kleur gebruik dan verschillende tinten in de kamer. Zo ziet het er meteen een stuk interessanter uit.

De verkeerde maat vloerkleed

Een vloerkleed kan een ruimte en goed uit laten zien. Toch zie je vaak een te kleine variant in de kamer liggen. Hierdoor kan het er goedkoop en niet passend uit gaan zien.

Leren van de binnenkijkers: zo match je een wit vloerkleed in de woonkamer


Als je een vloerkleed in de woonkamer legt kan je als maatstaf het volgende gebruiken: kies een vloerkleed waar in ieder geval de voorste poten van de bank op kunnen staan.

Heb je al een klein vloerkleed? Schaf er dan twee aan en leg deze nonchalant over elkaar heen.

Verkeerde verlichting

Verlichting is één van de belangrijkste dingen in een mooi interieur. Je kan ze zien als de sieraden van jouw interieur. Kies voor verschillende lichtbronnen om sfeer te creëeren. Denk aan een opvallende hanglamp, tafellamp, sierlamp, noem het maar op.

Wat je in ieder geval niet wilt is te weinig verlichting of verlichting die veel te fel of veel te zacht is. Kies in het laatste geval voor extra lampen.

Verkeerd opgehangen gordijnen

Dit is ook een veel gemaakte fout. Als je jouw gordijnen verkeerd ophangt of een verkeerde rails/positionering ervan hebt kan dit er lelijk uit gaan zien.

Je raam ziet er onnodig kleiner uit en dat is niet wat je wilt. Zorg er daarom voor dat de bovenkant van het gordijn altijd minimaal 10 centimeter boven de rails of het raam uitloopt. Zo lijkt het alsof je plafond een stuk hoger is.

Rommel = een no go

Te veel prullaria is nooit goed. Het oogt rommelig, niet netjes en daardoor oogt het snel goedkoper dan je misschien wilt. Haal alle accessoires weg uit de ruimte en kijk met een frisse blik naar de items. Wat kan er weg, wat heeft een specifieke plek nodig en wat blijft over?

De dingen die je in het zicht terug neerzetten moeten wel interessant zijn om naar te kijken óf dagelijks worden gebruikt.

Je keuken stylen: zó kan je het beste jouw aanrecht decoreren

Stylingsfouten interieur
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

HomedecoHomedecoTrendalert

Reageer op artikel:
Deze stylingsfouten laten je interieur er goedkoper uitzien
Sluiten