4 styling tips voor een woonkamer met schuin plafond

Je woonkamer is waarschijnlijk het belangrijkste deel van je huis, dus die wil je – naast stijlvol – natuurlijk ook functioneel inrichten. Dit kan nog best een lastige klus zijn als je een woonkamer met schuin plafond hebt… Gelukkig zijn er genoeg slimme manieren waarop je deze struggles overwint en je juist je voordeel kunt doen met je schuine wanden!

>> Door deze zolderwoning willen we nú allemaal een schuin plafond

1. Plaats de bank onder de schuine wand

In een woonkamer met schuin plafond kun je soms eindeloos schuiven met bepaalde meubelen die uiteindelijk toch te hoog zijn voor onder de schuine wand. Gelukkig is je bank niet één van die meubelen! Doordat je bank laag is, past hij makkelijk tegen de schuine wand aan. En aangezien je toch zit op je bank, hoef je daar geen hoog plafond te hebben.

schuin plafond

2. Zorg voor veel (dag)licht

Stap één is een witte basis, stap twee is het zorgen voor voldoende daglicht. Schuine wanden komen natuurlijk (letterlijk) op je af, en dit kan er voor zorgen dat je woonkamer kleiner lijkt. Een dakraam of dakkapel zorgt voor meer licht én een ruimtelijk effect.

3. Maak van loze ruimtes een zithoek

Doordat je beperkt wordt in wat je tegen je schuine wanden aan kunt zetten, is de kans op lege hoeken groot. Zonde! Maak van deze loze ruimte een stylish zithoek, door er een mooie stoel of poef neer te zetten. Check bijvoorbeeld deze knusse zithoekjes met een stylish leren fauteuil.

4. Zet je decoratie op de grond

Veel schuine wanden betekent helaas minder plek op de muur voor decoratie. Maar schilderijen of ingelijste posters hoef je niet per se op te hangen: je kunt ze ook gewoon neerzetten! Hier vind je een voorbeeld van een zolderwoning die dit op de juiste manier doet. Onder decoratie verstaan we trouwens niet alleen dingen voor aan de muur… Ook voor bijvoorbeeld planten en staande lampen geldt: zet ze op de grond!

Tips uit een echte woonkamer met schuin plafond?

Zo leuk kan een appartement met schuine muren zijn

Reageer op artikel:
4 styling tips voor een woonkamer met schuin plafond
Sluiten