Lotte Wullems
Lotte Wullems Wooninspiratie 29 mrt 2017

Tips voor het stylen van een bankje

Als interieurliefhebber weet je vast wel dat een bankje niet alleen gemaakt is om op te zitten: het kan ook superleuk zijn om een simpel (houten) exemplaar op te leuken met accessoires. Al is het alleen al om een excuus te hebben om dat leuke vaasje tóch maar aan te schaffen.

Wij geven je graag tips en ideeën voor het stylen van een bankje.

1. Groen, groener, groenst!

Laten we maar meteen met onze persoonlijke favoriet beginnen: planten. Gebruik verschillende soorten potten voor een speels effect. Dit hoeft niet duur te zijn! Struin eens de rommelmarkt over of neem een kijkje bij een tweedehands zaak. Daar kun je leuke (vintage) potten scoren voor een prikkie! Verf ze eventueel nog in een andere kleur of decoreer een pot met een grafisch patroon. Houd je ogen ook open voor mooie mokjes en theekopjes; leuk voor een mini cactus!

Geen groene vingers? >> deze 6 planten kun je onmogelijk dood laten gaan

Bron: Dunelm
Bron: Bolig

2. Boekenwurm

Je favoriete (koffietafel)boeken verdienen natuurlijk een fijn plekje in je interieur. Als je ze op je salontafel bij de bank legt, dan moet je ze steeds verplaatsen als er bezoek komt (je wil natuurlijk geen kringen op de kaft!). Niet erg handig. Verplaats ze daarom naar een laag, decoratief bankje. Stapel ze op elkaar of leg een exemplaar open op een standaard. Je hoeft hier natuurlijk niet alleen koffietafelboeken voor te gebruiken. Wellicht heb jij een mooi notitieboekje, een tijdschriftenverzameling of een leuk fotoboek van vroeger.

Bron: Umbra

3. Goede binnenkomer

Met een bankje in de gang, heb je gegarandeerd een goede binnenkomer – mits goed gestyled. Plaats er je schoenen onder, leg je favoriete hoed neer en stop je must-haves voor wanneer je naar buiten gaat in een mooie mand en zet deze op het bankje.

MEER IDEEËN VOOR EEN BANKJE IN HUIS

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tips voor het stylen van een bankje
Sluiten