Maud van Dijck
Maud van Dijck Interieur 21 sep 2021

7 leuke ideeën voor het stylen álle treden van de trap in huis

Ben je het traplopen een beetje beu? Door je trap eens opnieuw te stylen kan je die wandeling naar boven net iets leuker maken. Dus pak een kwast en verf erbij of ga toch even langs de tapijtwinkel om je trap een nieuwe look te geven.

Wij staan zelf in ieder geval te trappelen om de volgende voorbeelden met jullie te delen.

7 ideeën om je trap leuk te stylen

1. Geef je treden een leuk kleurtje

Zo kan je je trap nog eens spannend stylen. Met een leuke felle kleur fleurt je trap meteen op. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je goed over de kleur nadenkt en er een kiest die binnen jouw interieur past.

2. De regenboogtrap

Kan je er toch niet uitkomen welke kleur je het mooist vindt? Misschien dat je trap in regenboogkleuren verven meer iets voor jou is. Het is heel leuk om wat kleur aan een wit interieur te geven en wil je niet dat het té fel is, kies dan voor pasteltinten.

3. Een loper over de trap

Een tapijt over je traptreden is ook nog altijd ideaal om je trap een nieuwe style te geven. Het is wel slim om dan de regel in huis te maken om je schoenen bij binnenkomst uit te trekken (als je dat nog niet deed). Anders kan je lichtgekleurde loper zo een stuk donkerder kijken met vieze voetsporen erop.

4. Maak een bibliotheek van je trap

Met dit design hoef je niets aan de treden te veranderen. Je verandert juist alleen de wand van je trap. Dan heb je ook meteen een mooie plek voor je boekenkast in huis.

5. Een accentmuur

Een andere manier om de wand van je trap een make-over te geven is door er een opvallende accentmuur van te maken. Dan ga je pas in style de trap op en zal het een stuk minder saai aanvoelen wanneer je weer naar boven gaat.

6. Behang je traptreden

In plaats van de muur kan je ook de treden behangen voor een mooie upgrade. Het is vooral tof als je het behang over je trap laat doorlopen zoals hierboven is gedaan. Dan komt je trap als het ware naar voren en wordt het een echte eyecatcher.

7. Een trap vol tegels

Ook kan je tegels op je treden aanbrengen om je trap in allerlei patronen te stylen. Kies voor verschillende patronen in dezelfde kleur of voor dezelfde patronen in verschillende kleuren, zodat je trap niet te druk zal worden.

Een warm welkom: wij geven 5 tips voor het stylen van de overloop

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 leuke ideeën voor het stylen álle treden van de trap in huis
Sluiten