Ilse van Elleswijk
Ilse van Elleswijk Interieur 7 apr 2020

5 ideeën voor het stylen van een grote lichtslinger in huis

Een lichtslinger is een mooie sfeermaker voor in huis. Wij houden er wel van, vooral van zo’n stoere zwarte prikkabel die je ook vaak op bruiloften en feestjes ziet. Wij hebben de leukste styling ideeën voor een lichtslinger in en rondom het huis voor je op een rij gezet.

Natuurlijk is zo’n prikkabel hartstikke sfeervol om op een warme lenteavond aan te hebben in de tuin. Maar ook in huis staat deze lichtslinger super mooi. Zelfs zonder de lampjes aan te doen is dit een ware eyecatcher.

Om ervoor te zorgen dat de lampjes niet teveel energie verbruiken als je deze wel als verlichtingsbron wilt gebruiken, kan je het beste kiezen voor led-verlichting. Deze lampjes zijn namelijk beter voor het milieu, gaan langer mee en verbruiken minder stroom.Een lichtslinger aan de muur

Eigenlijk vinden wij deze simpele oplossing het allerleukste. Schroef een haak in de muur en hang daar de prikkabel aan op. Meer heb je eigenlijk niet nodig, want juist in deze eenvoud komt de prikkabel goed tot zijn recht. Een basic witte muur ziet er zo meteen heel anders uit.

Je kan kiezen voor een simpele haak in de muur, maar ook kiezen voor één of meerdere mooie wandknoppen (bijvoorbeeld The Dots van Muuto) om de lichtslinger aan op te hangen.

Over een ladder

Heb jij een mooie houten decoratieladder in huis staan? Maak hem dan het focuspunt van de ruimte door de prikkabel er overheen te hangen. Zo geef je hem nog net een wat stoerdere uitstraling en heb je meteen wat extra verlichting in de ruimte.


In de slaapkamer

Een lichtslinger in de slaapkamer is ontzettend romantisch. Schroef een aantal haken in het plafond of bovenaan de muur en hang de lampjes zover mogelijk uit over de hele ruimte. Of je nou een mooie ruimte hebt met houten balken zoals op de foto of een gewoon plafond, dit staat sfeervol in elke slaapkamer. 

In plaats van aan het plafond kan je de lampjes ook verdelen boven het hoofdeind van je bed. Zo heb je geen aparte lamp naast je bed meer nodig. Dit idee is niet alleen mooi, maar nog eens praktisch ook.

Op het balkon

Niet alleen binnen staat een lichtslinger super leuk, ook buiten mag een lichtslinger eigenlijk niet ontbreken. Wil jij je balkon op een eenvoudige manier er sfeervoller uit laten zien? Hang dan een lichtslinger op aan het plafond. Dit staat niet alleen ‘s avonds met de lampjes leuk, maar ook overdag geeft het iets extra’s aan je balkon.


In de tuin

Ook in de tuin is een prikkabel een echte sfeermaker. Hang hem bijvoorbeeld onder een overkapping of pergola, aan de schutting of over een tafelklem op de eettafel.

Als je een lichtslinger in de tuin of op het balkon wilt ophangen moet je natuurlijk wel even opletten of de verlichting wel geschikt is om buiten te gebruiken, maar gelukkig is dit vaak wel het geval.

Nog meer sfeervolle inspiratie:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 ideeën voor het stylen van een grote lichtslinger in huis
Sluiten