Renée Leeuw
Renée Leeuw Tips 24 apr 2016

Style your shelfie: 4 tips van Brainy Days

Hoi ik ben Vera, creative founder van Brainy Days, een online store waar je terecht kunt voor treasure goods & gifts van onontdekte merken. Als stadse avonturier ben ik continu op zoek naar nieuwe hotspots, parels van producten en een schatkist aan designers. Deze ontdekkingen deel ik maar al te graag met je! Naast de webshop vol verrassende producten heeft Brainy Days een vaste locatie in Amsterdam Oud-West waar je offline kan shoppen. Bekijk hier de openingstijden. De locatie wordt daarnaast ook gebruikt als creatief concept atelier voor workshops, samenwerkingen en het ontwikkelen van concepten. Een flexibele ruimte, die constant kan transformeren.

Heb je nog een leeg hoekje in huis waar je graag iets leuks mee zou willen doen? Dan is een wandrekje misschien wel een idee! Maar wat zet je daar dan in? En hoe style je zo’n rekje? Mijn favoriete wandrekjes zijn die van de merken Tomado & String pocket. Deze minimalistische rekjes zijn verkrijgbaar in allerlei soorten kleuren en materialen. Wil je een rariteitenkabinet van verzamelde items op de plankjes zetten? Ga dan zeker voor wit! Dan oogt de basis lekker fris en kan je qua styling helemaal los. In dit blog geef ik je een aantal stylingtips voor je shelfie, zodat je jouw wandrekje perfect kunt stylen.

1. Kies een thema

Styling is soms best lastig. Welke items mix & match je met elkaar? Wat past wel of niet bij elkaar en hoe creëer je een spannend contrast? Ga niet zomaar als een kip zonder kop aan de slag, maar denk goed na over een thema en bedenk hoe je de plankjes wilt indelen. Ga bijvoorbeeld voor pastel, zwart-wit of maak er een urban jungle van. In de Showroom kozen we deze week voor het thema groen, grijs & graphic.

Bron: Styled by Otilia

2. Kleur en materiaal

Kies drie verschillende kleuren die dicht bij elkaar liggen of juist contrasteren. Speel met verschillende materialen en combineer porselein bijvoorbeeld met hou. Zo creëer je een spannend beeld. Ga je alleen voor design items of maak je een rariteitenkabinet van vintage vondsten? Een combinatie van vintage en design werkt ook vaak goed!

3. Vormentaal

Vormentaal kan een thema zijn. Zo kun je kiezen voor alleen maar ronde items op je shelfie. Dit zorgt voor eenheid en geeft een rustige look. Voor een beetje spanning is het leuk om verschillende groottes te kiezen.

Bron: Trendnet

4. Originele eyecatchers

Door alledaagse ‘gewone’ objecten op een nieuwe manier neer te zetten en te combineren met andere items, zet je het in een ander daglicht. Zet bijvoorbeeld een aantal veren of polaroids onder een stolp of plaats een vintage schaar in een kaarthouder rechtop.

Kom je snel onze shelfie bewonderen in de showroom? We geven hem elke weer een nieuwe invulling!

Tot snel,

Have a Brainy Day!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Style your shelfie: 4 tips van Brainy Days
Sluiten