Studio van 30 vierkante meter met een te gek, industrieel interieur

Dit prachtige appartement in Milaan heeft weinig vierkante meters, maar het voelt alles behalve klein aan! Interieurontwerpster en architect Christina Meschi nam dit kleine appartementje onder handen. Door de muren van het appartement door te breken, kreeg de ruimte een open uitstraling. Nu is het appartementje ingedeeld als studio en we weten inmiddels: wie klein woont moet slim zijn! Om ruimte te besparen heeft Christina wel een erg coole oplossing bedacht voor het bed…

Na de verbouwing gaf Christina de studio een te gek industrieel interieur met een betonnen vloer, bakstenen muren en een moderne roestvrijstalen keuken. Cool!

De muur, die de twee ruimtes in het appartementje van elkaar scheidde, is doorgebroken, maar niet afgewerkt. De rode bakstenen geven de studio een fijne industriële uitstraling en meteen ook wat meer kleur. De ruimte boven de compacte badkamer en tussen de handige inbouwkasten wordt héél goed benut. Hier is namelijk een vliering gebouwd, die tevens dienst doet als slaapkamer.

Ook de slaapkamer heeft een stoer, industrieel interieur. Het ‘kamertje’ is betimmerd met spaanplaat. Omdat de vliering niet heel hoog is, is het matras gewoon op de vloer gelegd. Er is niet veel ruimte maar dat is ook niet nodig! De witte kastenwand biedt veel opbergruimte voor kleding. Door verder zo min mogelijk in de slaapkamer te zetten – op wat accessoires na – en door de grote opening naar de woonkamer oogt de slaapkamer toch ruimtelijk.

In de keuken zijn de te gekke roestvrijstalen kasten gecombineerd met dezelfde witte kastenwand die door de gehele studio loopt. Zo vormt het huis één geheel en wordt de keuken echt betrokken bij de woonkamer.

Heb je zelf al een vrij industrieel interieur en wil je de keuken dezelfde stoere look geven? In dit artikel geven we handige tips!

Woon je zelf ook in een compact appartementje of studio en kun je wel wat hulp gebruiken bij een goede indeling? Check dan dit artikel voor vijf handige tips!

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Studio van 30 vierkante meter met een te gek, industrieel interieur
Sluiten