Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Uncategorized 23 apr 2020

Een studio indelen doe je het beste op déze manier (5 handige tips)

Ik ben zelf sinds drie jaar trotse eigenaresse van een kleine studio in Amsterdam-West. Toen ik in aanmerking kwam voor deze studio was ik vanzelfsprekend heel blij – de woning-zoektocht in Amsterdam eindigt nu eenmaal vaak in een deceptie. Maar mijn gedachten dwaalden al snel af naar de belangrijke hamvraag: Hoe passen AL mijn spullen in dit huis van 30 vierkante meter?!

Het inpakken en opruimen van mijn spullen pakte ik behoorlijk rigoureus aan. De KonMari methode bestond toen nog niet echt, maar ik weet zeker dat Marie trots op me zou zijn geweest! Ik ben geen expert, maar door de jaren heen heb ik wat handigheidjes gevonden als het gaat om wonen in een klein huisje.

Graag deel ik mijn tips met jou, zodat jij ook fijn kan wonen in jouw kleine (nieuwe) huisje of studio!

Een kleine studio indelen doe je zo

1. Keuzes, keuzes, keuzes

Maak een lijstje met wat belangrijk is voor jou. Ben je een keukenprins(es) die ook nog eens graag gasten ontvangt? Dan is een eettafel onmisbaar. Eet jij je maaltje eigenlijk altijd op bij de tv? Dan ga je natuurlijk liever voor de fijnste bank die je kunt vinden.

Een van de belangrijkste keuzes is: wat doe je met je bed? Veel mensen vinden het niet fijn als het bed middenin de woonkamer staat.

2. Geen poespas in je studio

Een klein huisje kan al snel heel druk en rommelig ogen. Voor mij is dat soms nog weleens lastig, aangezien opruimen niet mijn hobby is. Daarom houd ik mijn interieur strak en rustig, met veel lichte kleuren (voornamelijk wit en licht grijs) en weinig poespas.

3. Kies praktische meubels voor je studio (maar het oog wil ook wat natuurlijk)

In deze tip kom ik nog even terug op tip nummer twee. Weinig poespas en een opgeruimd huis op maar 30 vierkante meter? Dat betekent dat je de juiste meubels moet kiezen. Zo heb ik zelf gekozen voor een fijne, grote bank en een driedeurs garderobekast. Deins vooral niet terug voor wat grotere meubels, die kunnen de ruimte namelijk echt goed doen.

De eigenaren van kleine huisjes kiezen vaak voor een kleine bank, maar dat hoeft zeker niet! In de garderobekast berg ik niet alleen mijn kleding op, maar ook handdoeken, beddengoed en andere spullen die niet persé in het zicht hoeven.

Omdat de kast en de bank twee behoorlijk massieve meubels zijn, moest er wel een ‘lichte’ tegenhanger komen. Om mijn kleine eettafel staan transparante stoelen – naar mijn mening echt de slimste designer trick ooit – en mijn tv staat op een open kast. Wat mij meteen brengt naar het volgende punt…

4. ‘Cluster’ je accessoires!

Kies in jouw kleine huisje twee of drie plekken uit waar je je accessoires wilt neerzetten en houd het daar dan ook bij. In mijn open kast staan mooie boeken en naast de televisie staat een verzameling van fijne planten en glazen flessen. De salontafel en eettafel laat ik met opzet vrij leeg, want dit zorgt voor een meer ruimtelijk effect.

5. Gebruik de ruimte die je wél hebt op een slimme manier

De studio’s in mijn complex zijn niet groot, maar hebben wél hoge plafonds. Veel buren hebben daarom gekozen voor een bedkast of opklapbed en hoge kasten. Laat je je bed wel gewoon in de kamer staan? Verhoog ‘m dan. Combineer je wensen voor meubels.

Je eettafel kan je ook gebruiken als werkplek. Koop twee goede (transparante) stoelen en gebruik stapelbare krukjes als extra zitplekken wanneer je visite hebt.

Mijn laatste advies: geniet! Er zijn genoeg manieren om van je huis je thuis te maken, of je nu in een grote mansion woont, of in een klein appartementje.

Meer lezen over een studio indelen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een studio indelen doe je het beste op déze manier (5 handige tips)
Sluiten