Studio Automat: van autogarage naar te gekke studio met industrieel interieur

Middenin de Pijp in Amsterdam staat een bijzonder pand: een oude autogarage met grote dakramen en een rauwe, industriële uitstraling. Wij spraken de broers Gugi en James van der Velden, die deze garage omtoverden naar te gekke studio.

Bekijk ook deze vijf oude garages die zijn omgebouwd tot bijzondere woningen.

In de eerste instantie wilden Gugi (filmmaker) en James (interieurontwerper en eigenaar van Bricks Studio) de ruimte gebruiken als studio slash kantoor. Later besloten ze dat de ruimte zoveel meer potentie had en bouwden de autogarage om tot locatie die gebruikt kan worden voor shoots, openingen, presentaties en diners.

James had hier al wat ervaring mee: zelf woont hij ook in een prachtige oude garage die hij verbouwde tot appartement en plek voor zijn vele verzamelingen. Bekijk hier onze video!

We realiseerden ons al snel dat hier veel meer potentie in zat. Voornamelijk door de hoeveelheid daglicht, de authentieke elementen én de mogelijkheid om objecten naar binnen te kunnen rijden door de oude garagedeuren. Dit was duidelijk een ruimte om te delen.

De garage was jaren in gebruik door een ondernemer. Het pand was slecht onderhouden en in de grote ruimte stond zelfs nog een oude spuitcabine. James en Gugi verwijderden al het onnodige, maar lieten de originele muren staan. Om de industriële look extra te versterken kwam er een nieuwe betonnen vloer, een nieuw plafond en een industriële droomkeuken.

De ruimte is nu gevuld met bijzondere props – van een oude motor tot designmeubels – en er is een immense boekenkast gebouwd. Wanneer je de ruimte huurt mag je alle objecten gebruiken. En het allerleukste: als je verliefd wordt op een object kun je het zo mee naar huis nemen, want alles in Studio Automat is te koop. Op deze manier worden de meubels en objecten in de studio vaak afgewisseld, wat weer zorgt voor een nieuwe look.

Check voor meer informatie de website. van Studio Automat.

Wil je zelf ook een meer industriële look creëren? Deze artikelen helpen je op weg!

Fotografie: Valentine Harmsen

studioautomat.com

Reageer op artikel:
Studio Automat: van autogarage naar te gekke studio met industrieel interieur
Sluiten