Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Interieur 5 feb 2019

4 manieren om je studentenkamer volwassener te maken

Er is niks mis met een beetje studentikoze chaos in de tent, begrijp me niet verkeerd. Maar juist in je studentenkamer is het fijn om wat meer orde en overzicht te hebben. Het is immers een kamer waar je slaapt, studeert en misschien wel je vrienden over de vloer hebt omdat je een woonkamer mist. Met deze tips en tricks geeft je je studentenkamer een volwassen tintje.

Zijn je ouders ook weer trots op je!

Zo creëer je een volwassen studentenkamer

Voordat je kamer er strak en stylish uitzag, had je ongetwijfeld een veelvoud aan posters aan je muur hangen en stond er stoel bedekt in talloze kledingstukken middenin je kamer. Maak je niet druk, we’ve all been there.

Maar naarmate je ouder wordt, wordt het fijner om een wat meer opgeruimde kamer te hebben. Een opgeruimd huis is immers een opgeruimd hoofd (jawel, alle clichés zijn waar). Kan je studentenkamer wel wat meer volwassenheid gebruiken? Wij hebben vier fijne manieren voor je uitgeschreven, zodat jij zo aan de slag kunt.

1. Kies voor ‘volwassen’ meubels

Ga op zoek naar volwassen meubels, zoals een koffietafel of een bijzettafel. Deze meubels tref je niet vaak aan in een studentenkamer dus geven de ruimte direct een volwassen look and feel. Denk na over waar jouw gasten een kopje koffie of iets dergelijks neer willen zetten en ga op zoek naar bijpassende items.

2. Koop een vaas en een bos bloemen

Iets wat je in elk ‘volwassen huis’ aantreft: een bos bloemen in een mooie, statement vaas. Je moet het wel even goed blijven onderhouden, maar dan heb je ook wat!

3. Ga voor het goede licht

Goed licht in huis is alles. Kies voor mooie lampen voor een sfeervol geheel, maar denk ook aan de verschillende licht-‘lagen’. Installeer meerdere lichtbronnen zodat je voor veel of weinig licht kunt kiezen en een volwassen sfeer kunt creëren.

Musthave: De Himalaya zoutlamp is een mooie én gezonde gadget voor in de slaapkamer

4. Gebruik lijsten

Je hebt vast en zeker genoeg foto’s van leuke momenten in je kamer hangen of vette platen van andere fotografen. Nu is het tijd om hier mooie lijsten voor te kopen en ze ingelijst op te hangen, in plaats van met die eeuwige zelfklevende buddies.

Lijsten hoeven ook helemaal niet duur te zijn. Bij winkels als Action, Blokker of HEMA tik je zo een paar strakke lijsten op de kop. Een volwassen huis begint simpelweg bij net iets meer moeite doen.

Interieurtips voor studenten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
4 manieren om je studentenkamer volwassener te maken
Sluiten