Van studentenkamer naar volwassen huis met dezelfde meubels: zo doe je dat

Yes! Je bent bijna afgestudeerd. Tijd voor het serieuze leven! Maar mdat je startsalaris wellicht nog niet op kan boksen tegen je interieurwensen, geven we je in dit artikel een aantal budgetproof tips hoe je een ‘volwassen’ huis kunt creëren met de meubels uit je studentenkamer.

Grote kans dat je na het afstuderen je studentenkamer binnen een paar weken moet verlaten. En er is ook een grote kans dat je voor deze grote verhuizing naar een volwassen appartement nog niet genoeg geld hebt gespaard. Daar hoef je je helemaal niet voor te schamen. Bij een nieuwe fase of een nieuw huis hoort eigenlijk ook een vernieuwd interieur.

En geloof ons, met een beetje creativiteit kom je al een heel eind.

studentenkamer
Bron: Alvhem

1. Een bank en bed in één

In je studentenhuis chillde je misschien vooral in de gezamenlijke huiskamer. Als je gaat verhuizen naar een studio of een klein appartementje, waarbij wonen en slapen in dezelfde ruimte gebeurt, moet je slim omgaan met de ruimte die je hebt. Maar ook met de meubels! Met een mooi plaid, een aantal fijne kussens en een salontafel maak je van je bed een relaxte zithoek. Bekijk deze studio in Goteborg of dit fijne appartementje ter inspiratie.

studentenkamer

2. Een tv-meubel of sidetable van magazines en boeken

Dit is een van onze favoriete DIY’s ooit en daarnaast ook nog eens een van de meest simpele! Met stapels boeken en tijdschriften maak je namelijk een te gekke sidetable voor je accessoires. Varieer in verschillende hoogtes en maak de look helemaal af door er bijvoorbeeld een mooie lijst of geometrische himmelis op te zetten.

Je kunt dit idee ook gebruiken voor je tv-meubel. Maak dan twee hogere stapels en leg er een houten plank overheen. Zet je tv op de plank en style het geheel af met een paar mooie planten. Zo haal je meteen de Scandinavische look in huis.

3. Opbergruimte

Bewaarde jij je notebooks, pennen, collegeblokken en studieboeken ook altijd in plastic opbergboxen? Ze zijn niet super stylish, maar wel heel erg handig. Gooi ze daarom vooral niet weg, want met een beetje knip- en plakwerk tover je ze om tot fijne ladekastjes met print. Knip uit karton en rechthoekig stuk dat even groot is als de voorkant van de lade. Pak het karton in met inpakpapier of bladzijdes uit tijdschriften. Schuif het karton tegen de transparante voorkant van de lade aan en klaar!

studentenkamer
Bron: Stadshem

4. Een stijlvolle thuisbibliotheek

Je zou het op het eerste gezicht niet zeggen, maar de doodnormale wandprofielen en planken die je vast en zeker in je studentenkamer hebt hangen kunnen een stylish geheel worden. Met een aantal planken onder elkaar creëer je namelijk lowbudget een te gekke thuisbibliotheek. Gebruik de planken nu niet alleen om je spullen op te bergen, maar maak er een mooi geheel van met boeken, planten, accessoires en schilderijen.

studentenkamer

Zoek je wat meer kastruimte voor kleding, servies of accessoires en boeken? De stellingkasten die je bij elke bouwmarkt wel kan vinden zijn veel stijlvoller dan je op het eerste gezicht zou zeggen. En – niet geheel onbelangrijk – ook nog eens budgetproof.

Meer lezen over een studentenkamer?

Reageer op artikel:
Van studentenkamer naar volwassen huis met dezelfde meubels: zo doe je dat
Sluiten