Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Wooninspiratie 20 aug 2018

Studentenkamer: alles wat je wilt weten als je op kamers gaat

Back to school! En voor sommigen betekent dat: op kamers. Of je nou net begint aan je studie of de eerste paar jaar nog gewoon bij je ouders woonde, naar een studentenkamer verhuizen is altijd spannend. En dat niet alleen, het is ook een behoorlijke uitdaging. Want ja, waar moet je al je spullen laten op die 12 vierkante meter?

Gelukkig zijn er best manieren om je studentenkamer niet alleen efficiënt, maar ook nog stijlvol in te richten. Dit is alles wat je wilt weten!

Efficiënt je studentenkamer inrichten

Misschien kijk je er al jaren naar uit om allerlei toffe decoraties te kopen, maar first things first: de meubels. En om zo veel mogelijk ruimte over te houden, moet je die efficiënt neerzetten. Zo is het bijvoorbeeld handig om eerst een plattegrond te maken en je kamer in te richten op papier, en op zoek te gaan naar multifunctionele meubels. Bedbank? Yes please!

Lees meer → Stappenplan: zo kan je het beste je studentenkamer efficiënt inrichten

Ook is het handig om de hoogte in te werken. Als je een hoogslaper hebt, kun je daar bijvoorbeeld een bank onder zetten. Veel studenten willen echter liever een tweepersoonsbed, als ze daar de ruimte voor hebben. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan opbergruimte onder je bed.

Lees meer → De oplossing voor elk klein studentenhuis: opbergruimte ónder je bed

Een andere handige tip om ruimte te besparen én je kamer opgeruimd te houden, is om je accessoires te ‘clusteren’. Kies in jouw kleine huisje twee of drie plekken uit waar je je accessoires wilt neerzetten en houd het daar dan ook bij.

Lees meer → Wonen in een studio: 5 handige tips voor een goede indeling

Studentenkamer: wat heb je nodig?

Voordat je je kamer induikt, is het handig om je spullen bij elkaar te hebben. Misschien heb je al wat meubels gekregen of gekocht, misschien moet je alles nog op de kop weten te tikken. Either way: een handig checklist met de meest belangrijke items kan geen kwaad.

Lees meer → Checklist voor de studentenkamer: wat heb je nodig?

Studentenkamer inspiratie voor een gezellige vibe

Het belangrijkste van je kamer is misschien wel dat het fijn aanvoelt. Hoe je dat doet? Simpel: met leuke accessoires doe jouw kamer JOUW kamer maken. Persoonlijke spulletjes, zoals foto’s, helpen al enorm. Wij geven je graag nog wat extra inspiratie voor meer gezelligheid in huis.

Lees meer→ Op kamers? De leukste studentenkamer inspiratie

Op kamers: de meest gemaakte fouten

Wat je in ieder geval niet moet doen? We noemen: impulsaankopen, bang zijn op uit te pakken met kleur (saaai) en te veel hokjes creëren met room dividers. Dat kan er juist voor zorgen dat je kamer nog kleiner lijkt.

Lees meer  → Een kleine ruimte inrichten? Dit zijn de meest gemaakte fouten

Budget inrichten om van je kamer je thuis te maken

Oké, dus nu ben je de trotse bezitter van een tweedehands bed, een bureau, een kledingkast en koelkastje. Maar ja, grote kans dat je dan nog verlangt naar die kamer met kerstlichtjes die je bij je ouders had. Gelukkig hoeft opfleuren helemaal niet duur te zijn. Maak bijvoorbeeld fotolijstjes van washitape, en gebruik een tak om je mooiste sieraden aan op te hangen.

Lees meer → 8 makkelijke budget tips om van je studentenkamer je thuis te maken

Ook een leuke: IKEA hacks! Als je je eigen (tweedehands) meubels opknapt, zorgt dat er meteen al voor dat jouw kamer echt van jou is. Daarnaast maakt het jouw studentenkamer wat bijzonderder dan kamers die alleen maar volgepropt staan met overduidelijk goedkope witte meubels – niks mis mee natuurlijk, maar toch minder leuk.

Lees meer → IKEA hack: 6 creatieve ideeën voor het bekende LACK-tafeltje

PS. Niet vergeten

Denk je nét dat je alles hebt gekocht, ga je voor het eerst je was doen en blijk je geen droogrek te hebben. Tja, de tijd dat de schone was netjes gestreken en opgevouwen voor je klaar ligt, is voorbij. Of je nu een wasmachine op je kamer hebt of (nog) niet; af en toe zul je sowieso een handwasje doen en dan is een wasrek best wel handig. In onderstaand artikel vind je meer van zulke tips.

Lees meer → 3 items die je absoluut nodig hebt als je op kamers gaat (en o ja: Deze drie spullen heb je absoluut níet nodig)

En heb je nog meer inspiratie voor je studentenkamer nodig? Deze interieurs zijn heel mooi! En met deze kleine eettafels is jouw dinner for one hartstikke stijlvol.

Klein wonen? Dat doe je zo!

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Studentenkamer: alles wat je wilt weten als je op kamers gaat
Sluiten