Op kamers? Drie dingen die je absoluut níét nodig hebt

Bij de gedachte dat de zomer ten einde loopt, worden we direct een beetje sip. Terwijl dit treurige feit natuurlijk helemaal niet betekent dat het mooie weer ook direct over is (hallo hittegolf), betekent het echter wel dat voor velen het school- of studiejaar begint en dat een groot aantal nieuwe studenten voor het eerst in een studentenkamer gaan wonen.

We kunnen ons zo voorstellen dat je staat te springen om je eigen plekje helemaal in te richten en daarom geven we je graag wat tips. Over hoe je geld kunt besparen.

Deze items heb je níét nodig als je in een studentenkamer gaat wonen

We gaan je nu alvast vertellen: er is te veel leuks om je kamer te stylen en alles kost geld. En als we één ding hebben geleerd tijdens onze studietijd dan is het wel dat geld altijd zomaar verdween tijdens de vele borrelavonden. Daarom geven wij je een aantal tips en zetten we de spullen die je níet nodig hebt even op een rijtje.

1. Een televisie

Laten we eerlijk wezen; wie kijkt er nu nog tv? Misschien dat je nu nog elke avond bij je ouders op de bank meekijkt met het journaal, maar dat gaat straks echt niet gebeuren. Dan kijk je alleen nog je favo series op je laptop, want thank god Netflix en Videoland. En het nieuws? Dat check je ook gewoon online.

2. Een printer

Printers zijn gevaarlijk. De apparaten kosten namelijk bijna niks, maar de cartridges maken het een duur grapje. Printen kun je dus beter gewoon op de universiteit doen. Zo bespaar je ook meteen ruimte in je (waarschijnlijk veel te kleine) studentenkamer.

3. Een droger

Zachte handdoeken en lakens zijn verleden tijd. Dat zal in het begin misschien even wennen zijn, maar geloof ons: daar kom je wel overheen. Een droger neemt gewoon teveel ruimte in beslag en heb je simpelweg niet nodig. Een wasmachine is wel fijn om te hebben, maar kan nog best duur zijn. Onze tip? Lease een wasmachine en split de kosten met je huisgenoten.

Nu je weet wat je niet moet aanschaffen, kun je beginnen met het opstellen van een wishlist. Daar helpen wij je graag even bij: deze items heb je namelijk absoluut wél nodig als je op kamers gaat.

Meer tips voor je studentenkamer lees je hier

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Op kamers? Drie dingen die je absoluut níét nodig hebt
Sluiten