Op kamers? De leukste studentenkamer inspiratie op een rij

Eindelijk ben je op kamers! Maar daar zit je dan, met je spullen in een nieuwe ruimte die nog niet helemaal als “eigen” voelt. Het is ook lastig om een compleet nieuwe kamer helemaal te maken zoals jij wilt. Tijd om daar wat aan te veranderen met de leukste studentenkamer inspiratie!

Geen idee wat je met je kamer wilt doen? Het beste wat je dan kan doen is op Roomed je naar inspiratie zoeken! Er is ook heel veel mogelijk. En alles kan, dus leef je vooral lekker uit.

Inspiratie voor een kleine studentenkamer

Het lijkt misschien niet ideaal, maar toch kan een hoogslaper veel voor je ruimte doen. Zo heb je ineens extra ruimte omdat je onder je bed bijvoorbeeld je bureau kan neerzetten. Het kan dan wat donker worden onder het bed. Zorg er dan dus voor dat je leuke lampjes ophangt of een goede bureaulamp hebt staan. Op de foto hierboven is het bed wit. Dit zorgt voor een optisch grotere ruimte. Heb je een donker bedframe, dan kan het zijn dat het ook wat kleiner en donkerder wordt.

Planken vullen

In een studentenkamer is meestal niet veel ruimte om je spullen op te bergen. Vaak staat de kamer met een bed, bureau en kledingkast wel vol. Toch zijn er dan nog meerdere mogelijkheden om op een leuke manier ruimte te creëren. Door middel van meerdere planken boven elkaar te plaatsen maak je extra opbergruimte. Omdat het open planken zijn kan je ze opleuken met slingers of lampjes.

Persoonlijke twist met foto’s

Foto’s op de muur zorgen voor een leuk element aan je kamer. Het geeft sfeer en zorgt er voor jou waarschijnlijk voor dat je je meteen thuis voelt, vooral als je allemaal foto’s van vrienden en familie ophangt. Deze persoonlijke twist zorgt ook meteen voor leuke versiering op de muur!

Kijk ook eens even naar de gezellige kussentjes op het bed. Ook een goed idee om je kamer wat op te fleuren.

Elke studentenkamer heeft wat groen nodig

Je hoeft echt niet zoveel planten als op bovenstaande foto, maar een beetje groen is zeker aan te raden. Planten zorgen voor sfeer, maar hebben ook vele andere voordelen. En het staat ook nog eens super leuk! Niet vergeten om af en toe water te geven hé! Donkere ruimte met weinig daglicht? Deze planten blijven ook in donkere kamers goed in leven.

Geef je muur een funky kleurtje

Als het van de huisbaas mag, is het een idee om je muren te schilderen. Doe eens gek en geef het een funky kleurtje. En als je dan helemaal even gek wilt doen, verf dan de helft van de muur, of maak een patroon, schuine streep, noem maar op. In principe zijn er geen regels, dus dat maakt het voor jou een stuk makkelijker!

Ook handig als je student bent: Checklist voor de studentenkamer, wat heb je nodig?

Meer (studenten)kamer inspiratie?

Reageer op artikel:
Op kamers? De leukste studentenkamer inspiratie op een rij
Sluiten