Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 17 jun 2020

Een kleine studentenkamer inrichten doe je aan de hand van dít voorbeeld

Of je nou in september voor het eerst met een nieuwe studie begint, of een doorgewinterde student bent die voor de zoveelste keer in een nieuwe studentenkamer trekt: je studentenkamer inrichten is en blijft lastig. Je moet er véél in kwijt, en hebt meestal maar een beperkt aantal vierkante meters. Tja, hoe pak je dat aan?

Vandaag nemen we een kijkje in een kleine studentenkamer. Een open kledingkast, bank, salontafel en bed zijn allemaal in deze ruimte “gepropt”, maar het is wél een gezellige, lichte en overzichtelijke kamer geworden. Hoe dat kan, leren we je aan de hand van een paar tips en voorbeelden.

studentenkamer inrichten
Bron: Bolaget

Een open of dichte kledingkast?

Een dichte kledingkast staat netjes en opgeruimd, maar neemt ook veel ruimte in beslag. Daardoor kan een kleine studentenkamer nóg kleiner ogen. Door te kiezen voor een open kledingkast maak je de ruimte een stuk opener en lichter.

Natuurlijk heb je ook nog een plek nodig voor sokken, ondergoed, handdoeken en bedlakens. Dit kan uiteraard wel in een lagere kast, zoals je ook op de foto hierboven ziet. Houd deze ladekast lekker laag, zodat je het ruimtelijke effect van die open kledingkast niet kwijtraakt.

studentenkamer inrichten
Bron: Bolaget

We zijn in love met deze salontafel. Leg twee pallets op elkaar, monteer daar een paar zwenkwieltjes onder en maak het geheel af met een glazen plaat. Deze do it yourself salontafel geeft je interieur een stoere look, én je kunt ‘m gemakkelijk wegrijden als ‘ie even in de weg staat. Handig!

studentenkamer inrichten
Bron: Bolaget

Hoe meer natuurlijk daglicht, hoe beter

Wat betreft de vensterbank: als je een student bent een veel spullen hebt, is het verleidelijk om je vensterbank helemaal vol te zetten met kamerplanten en prullaria. Doe dat niet. Houd je vensterbank zo licht en open mogelijk. Je vensterbank is namelijk dé plek waar natuurlijk licht jouw studentenkamer in komt. En dat licht, dat moet je koesteren.

Hoe lichter jouw studentenkamer is, hoe ruimtelijker en groter de kamer oogt. Als je die natuurlijke lichtbron helemaal vol gaat bouwen met kamerplanten met grote bladeren, boeken of andere dingen, dan blokkeer je de lichtinval voor een groot gedeelte. Je vensterbank aankleden met een paar accessoires is niet verboden, maar houd het overzichtelijk.

studentenkamer inrichten
Bron: Bolaget

Last but not least, je moet ook nog ergens slapen. En dan sta je waarschijnlijk voor een lastige keuze: ga je voor een tweepersoonsbed, of wil je graag die extra ruimte en kies je tóch een kleiner bed? Welke keuze je ook maakt, denk er goed over na.

Je kunt het slaapgedeelte van je studentenkamer inrichten door een andere kleur op de muur te verven – als je tenminste de muren mag verven van de huisbaas (zo niet, dan zijn deze tips wel iets voor jou). Hierdoor heb je, ondanks dat het één ruimte is, toch nét iets meer het gevoel dat je ‘s avonds naar “de slaapkamer” gaat in plaats van naar de andere kant van de kamer. En daardoor slaap je toch nét iets lekkerder.

Meer onmisbare tips om je studentenkamer inrichten tot een feestje te maken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een kleine studentenkamer inrichten doe je aan de hand van dít voorbeeld
Sluiten