Studentenkamer inrichten: dit zijn de makkelijkste manieren om je studentenhuis sfeer te geven

Wonen in een studentenhuis is tijdelijk. Je wilt er tijdens je studententijd en misschien de eerste jaren daarna alleen even overbruggen totdat je klaar bent voor een koophuis of om een huis voor jezelf te huren. Toch wil je het dan natuurlijk wel zo gezellig mogelijk maken. Je woont er immers voor een lange(re) periode en dan is het wel zo fijn als je je thuis voelt. Op deze manieren kan je je studentenkamer sfeer geven:

Je mag niet altijd alles zo maar aanpassen aan een studentenhuis. En waarschijnlijk wil je er ook niet veel in investeren. Je gehuurde kamer is natuurlijk niet jouw eigendom, dus dat is zonde. Maar met deze toffe ideeën krijg je toch meer sfeer in huis.

Studentenkamer inrichten met deze tips

Daarom geven wij je een aantal tips om meer sfeer te geven aan je studentenhuis. Er zijn genoeg makkelijke manieren voor en die delen we maar al te graag met je.

Maak het eigen

De belangrijkste én makkelijkste tip die we je meegeven is: maak het eigen. Voeg persoonlijkheid toe aan het interieur. Dit kan op de volgende manieren:

  • Verf de muren: als het mag, verf dan de muren in een mooie kleur die jij altijd al op de muur gewild hebt. Je kan er ook voor kiezen om 1 muur een kleur te geven in de ruimte. Inspiratie nodig? Dit zijn onze favoriete kleuren op de muur.
  • Hang foto’s op: doe foto’s in mooie lijsten en hang deze op. Of creëer een gallery wall met meerdere schilderijen.
  • Gebruik je eigen spullen: misschien is er al servies beschikbaar in het studentenhuis van oud- of je huidige huisgenoten. Laat dat lekker voor wat het is. Het is veel leuker (en frisser!) om eigen servies uit te zoeken en dat te gebruiken. Dat geldt ook voor gordijnen die soms blijven hangen. Het voordeel: deze spullen kun je ook weer meenemen naar je nieuwe huis.
  • Nieuwe vloer: ligt er al vloerbedekking in de kamer? Denk dan even twee keer na voordat je je kamer inricht. Zeker als je van plan bent om wel even te blijven, is nieuwe vloerbedekking of laminaat niet zo’n gek idee. Al het stof dat er al jaren inzit krijg je er namelijk niet zomaar meer uit. Daarnaast kan je je nieuwe vloer natuurlijk mooi matchen met de muren, wat weer zorgt voor een mooier interieur!
  • Planten: zet lekker veel planten neer in huis. Varieer met grote groene planten en juist kleine plantjes. Ze maken het een stuk gezelliger en de kamer wordt ook meteen een stuk kleurrijker!

Textiel is key

Het textiel kan je interieur maken en breken. Kies een mooi dekbedovertrek dat matcht bij je interieur, zoals de muur of kleuren van meubels en accessoires. Zoek leuke kussens met prints uit voor op de bank en op bed.

Maar ook de gordijnen en een mooi vloerkleed doen wonderen. Het toepassen van textiel in je interieur kan lastig zijn. Het is daarom goed om met een kleurenpalet en verschillende patronen te werken.

Niet te duur meubilair

Een studentenhuis is tijdelijk en wordt gedeeld met meerdere mensen. Houd daarom rekening met de meubels die je koopt. Waarschijnlijk wil je ook niet alles meenemen naar je volgende huis waar je echt gaat settelen. Geef daarom niet te veel geld uit aan meubilair. Kijk eens bij Ikea of koop tweedehands. Dan kan je later altijd nog investeren in meubels.

Meer inspiratie & tips over sfeervol wonen

Reageer op artikel:
Studentenkamer inrichten: dit zijn de makkelijkste manieren om je studentenhuis sfeer te geven
Sluiten