Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Wooninspiratie 10 jul 2019

Studentenkamer inrichten: waar je wel en niet op moet besparen

Heb je een studentenkamer gevonden? Gefeliciteerd! Nu heb je eindelijk de vrijheid om zelf te kiezen wat je eet, je schoenen te laten rondslingeren waar je dat wilt en kunstwerken te bouwen van je verzameling lege bierflesjes. Maar first things first: je studentenkamer inrichten.

Zelfs als je al weet dat het binnenkort een troep gaat worden, wil je waarschijnlijk wel een beetje moeite doen om je nieuwe kamer er leuk uit te laten zien. Alleen… dat brengt nogal wat keuzes met zich mee.

Je studentenbudget is waarschijnlijk niet al te groot (lang leve het leenstelsel), dus een nieuw bed én nieuwe kast én nieuwe tafel én nieuwe bank is misschien wat veel. Maar gelukkig hoef je niet overal in te investeren: als je aan bepaalde dingen genoeg aandacht besteedt, kun je de rest prima van de kringloop of de goedkopere woonwinkel halen.

Natuurlijk moet je nagaan wat jij zelf belangrijk vindt en verschillen ieders prioriteiten heel erg, maar dit zijn een aantal richtlijnen om je budget goed te besteden.

Studentenkamer inrichten: waar je vooral niet op moet besparen

When the dorm room finally comes together ? #repost @merebanks . . . . . #schoollife #studentslife #universitylife #collegestudentlife #studentlife #studentlifestyle #collegekid #collegekids #studenthacks #collegestudent #collegelifestyle #oncampus #livingoncampus #university #collegeroom #dormsweetdorm #dormroomdecor #dormroom #dormlife #dormdecor #dorm #lovethislook #roomessentials #collegedecor #collegeroom #dorminspo #roominspo #roomideas #roomdecoration

1,152 Likes, 6 Comments – College Memes & Tips (@collegelifemadeasy) on Instagram: “When the dorm room finally comes together ? #repost @merebanks . . . . . #schoollife #studentslife…”

Een statement meubel

Of het nu een mooie bank is, een opvallende stoel of een design-nachtkastje: met één meubel dat echt mooi is, is je studentenkamer al een heel eind. Het beste is natuurlijk als dat meubel ook nog functioneel is. Van een bank waar je lekker op kunt Netflixen én die er mooi uitziet, zul je bijvoorbeeld heel lang plezier hebben.

Lees ook: Door jezelf deze dingen af te vragen, kies je de perfecte statement stoel

Opvallende accessoires

Ook decoratie waar je echt fan van bent, moet je jezelf niet ontzeggen. Een prachtig kledingrek waar je je kleurrijkste jurkjes aan op kunt hangen? Doen. Mooie kussens of een tapijt dat meteen opvalt als je binnen komt lopen? Een grote plant? Als je het budget hebt: gewoon kopen. Zelfs als het merendeel van je meubels vrij basic is, kun je dan toch elke dag blij worden van de kleine dingen.

Beautiful room ❤️ – Credit to: @tatiana_home_decor

6,323 Likes, 13 Comments – @roompalace on Instagram: “Beautiful room ❤️ – Credit to: @tatiana_home_decor”

Een goed matras

Je bedframe op zich is niet zo heel belangrijk – desnoods bouw je zelf iets van houten kistjes – maar je matras is dat wel. Of je nu op bed ploft na een volle dag in de bibliotheek of na een avondje dansen en drinken, je hebt je nachtrust echt nodig als student. Zowel jij als je rug worden er enorm gelukkig van als je je geld uitgeeft aan een matras van goede kwaliteit.

Gordijnen

Als je graag in een donkere kamer slaapt én van plan bent om wel even te blijven in je nieuwe kamer, is het misschien ook een goed plan om gordijnen of rolluiken op maat te kopen of laten maken. Dat kost wat, maar maakt je leven wel een stuk fijner.

Waar je wél op kunt besparen in je studentenhuis

Functionele meubels

We snappen dat het leuk is om een mooie kledingkast of een duur bureau te hebben, maar als je dan toch ergens op moet besparen, doe het dan op dingen die je ‘nu eenmaal nodig hebt’. Zo kun je keukenapparaten als een magnetron of koelkast prima tweedehands scoren, en datzelfde geldt voor lampen. Ook veel meubels hoeven helemaal niet zo veel geld te kosten.

the ajax throw just lookin like a snack

3,773 Likes, 26 Comments – @dormify on Instagram: “the ajax throw just lookin like a snack”

Een dure vloer

Waar gordijnen op maat heel fijn kunnen zijn, is het leggen van een peperdure vloer in je studentenkamer lang niet altijd nodig. Prijzig laminaat kan dan heel mooi zijn, maar een goedkope laminaat vloer kan ook prima zijn werk doen.

Muurdecoratie

Heb je al een hele verzameling dure wandkleden of spiegels op het oog? Mogelijk wil je daar nog een keer over nadenken. Als er iets is waar je gemakkelijk op kunt besparen, is het namelijk muurdecoratie. En nee, dan zeggen we niet dat je je muren maar lekker leeg moet laten, maar een muur vol foto’s is bijna gratis en ziet er ook heel leuk uit.

Meer tips voor je studentenkamer:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Studentenkamer inrichten: waar je wel en niet op moet besparen
Sluiten