Ariela Slakhorst
Ariela Slakhorst Wooninspiratie 25 okt 2018

Dit zijn de allerleukste budgettips voor je studentenkamer

Een kleine studentenkamer inrichten is een creatief karwei. Het gaat meestal om een kamer waar niet meer in past dan een bed, kast en bureau. Toch zijn er een hoop leuke en betaalbare opties voor het inrichten van je eerste eigen stek. 

Met de kosten van school, huur en avonden stappen is het budget voor je studentenkamer meestal niet groot. Maar met deze creatieve tips verander je jouw kamer in een persoonlijk paradijs.

Een muur vol herinneringen

Je witte muur heb je in no time omgetoverd tot een foto walhalla. Veel heb je er niet voor nodig, het belangrijkste zijn alle geschoten herinneringen. Print je favoriete foto’s uit en pin ze vast aan de muur. Dit kan afhankelijk van het materiaal van de muur met gekleurde punaises of plakband. Je kan ze bijvoorbeeld in de vorm van een hart ophangen. Het is ook erg leuk om de foto’s met kleine wasknijpers aan een koord vast te binden.

tips studentenkamer

Overal lichtjes

Kerstlichtjes hoef je echt niet te bewaren tot de feestdagen. Licht is een fijne sfeermaker en voegt een vleugje magie toe aan je studentenkamer. Erg leuk voor op je fotowand, maar ook zoet boven op het plafond. Heb je geen ladder? De lichtjes staan ook erg schattig rond je bed. Bovendien erg handig voor late tipsy nachten als zelfs je kamer op een doolhof lijkt.

Muurstickers

Ben je niet erg handig, maar wil je wel een creatieve muur? Met muurstickers tover je in een mum van tijd een kale witte muur tot een vrolijk feestje. Er zijn veel andere leuke stickers in alle kleuren en maten en ze kosten vaak niet meer dan een paar euro’s.

DIY luchtverfrisser

Zelfgemaakt is altijd leuk! Dus maak daar zeker gebruik van als je een creabea bent en het hoeft echt niet moeilijk te zijn. Je eigen luchtverfrisser kan je binnen vijf minuten in elkaar flansen. Het enige wat je nodig hebt is een á twee kopjes rijst, een leuke glazen pot (jampotjes please) en je favoriete essentiële olie. Vul de glazen pot met de rijst en olie en je kamer ruikt weken zoet!

tips studentenkamer

Groene studentenkamer

Dankzij de Aldi en Lidl kan je ook met een klein budget je kamer opfleuren met mooie planten. Houd dus vooral de folders in de gaten. Je scoort met gemak grote en kleine kamerplanten voor maar een prikkie. Planten in je kamer zijn altijd fijn: ze zuiveren de lucht en ze maken je blij. Voor €8,99 laat je toch geen plaatjes zoals de  Dracaena, Ficus en Monstera staan? Nu alleen nog even goed verzorgen. En niet vergeten water te geven, he!

Je eigen inloopkast

De kosten van een goede klerenkast kunnen al gauw oplopen. Stiekem dromen we allemaal van een inloopkast à la Carrie Carrie Bradshaw van Sex in the city. Open kledingrekken kosten tussen de €10 á €15 euro en staan super stylish.

Meer handige tips voor studentenkamers

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit zijn de allerleukste budgettips voor je studentenkamer
Sluiten