Hannah Westra
Hannah Westra Architectuur 24 september 2015

Studenten bouwen enorme houten megafoons om bosgeluiden te versterken

Zoals je waarschijnlijk wel weet zijn wij best wel fan van toffe architectuur waar ook de natuur bij betrokken wordt. En hoewel dit niet echt architectuur is in de vorm van woonruimte, is dit project toch erg tof! Deze houten megafoons staan middenin een bos in Estland en zijn gemaakt door interieurarchitectuur studenten om de geluiden van de natuur te versterken. Daarnaast ziet het er ook gewoon heel goed uit. Win-win dus!

In de houten bouwwerken kunnen wandelaars even tot rust komen en nadenken, maar bovenal luisteren naar de rustgevende geluiden uit het bos. We zouden bijna een vliegticket boeken om dat zelf ook even te ervaren!

Natuurlijke akoestiek

De houten megafoons hebben een diameter van drie meter en functioneren volgens de docent van de studenten als een soort muziektent voor de natuur. De drie bouwwerken staan vrij dicht bij elkaar, maar er is wel nagedacht over het effect van geluid. Doordat de megafoons allemaal vanuit een andere hoek naar het midden gericht zijn, ontstaat daar een samensmelting van geluid uit drie verschillende richtingen van het bos. Dat moet haast wel magisch klinken!

Het landschap van Estland bestaat voor zo’n 51% uit bos. Zo gek is dit ontwerp dus niet. Aangezien er bij het maken van de megafoons goed is nagedacht over de akoestiek, zijn deze natuurlijke muziektenten ook prima te gebruiken voor concerten. Geniaal!

Meer bijzondere architectuur in de natuur?

www.artun.ee

Reageer op artikel:
Studenten bouwen enorme houten megafoons om bosgeluiden te versterken
Sluiten