Renée Leeuw
Renée Leeuw Spots 27 jun 2016

Struinen door het Frans Hals Museum vanuit je luie stoel

Ik ben ervan overtuigd dat kunst voor iedereen toegankelijk moet zijn. Daarom word ik ook zo blij als ik in een stad als Londen ben en gewoon eventjes een museum in kan lopen zonder pinpas op zak en tóch de meest inspirerende werken van grote kunstenaars kan bekijken. Daar kunnen Nederlandse musea en overheden nog wat van leren. Gelukkig bestaat Google met z’n handige 360-graden-camera’s en streetview. Dankzij Google streetview kunnen we namelijk het Frans Hals Museum bekijken zonder te betalen (oké, je hebt wel een internetverbinding nodig) en zonder op te hoeven staan uit je luie stoel!

Deze tip kregen we van onze vrienden van Froot. Hoe het precies werkt? Klik hieronder op de pijltjes en begin je wandeling door het museum..

Toch liever een dagje Haarlem plannen en het museum in het echt bezoeken? Check de website van het Frans Hals Museum voor info over de tentoonstelling en openingstijden.

Onlangs maakte het Rijksmuseum overigens ook al bekend dat ze zich aansluiten bij Google met maar liefst vijf speciale online tentoonstellingen en heel veel extra achtergrond informatie over de werken en kunstenaars. Meer daarover lees je hier.

MEER MUSEUM NIEUWS
Het Tate Modern in Londen is uitgebreid en hoe dat eruitziet check je hier.

www.froot.nl

Reageer op artikel:
Struinen door het Frans Hals Museum vanuit je luie stoel
Sluiten