Rosa Bertram
Rosa Bertram Wooninspiratie 11 jul 2018

Streepjes en ruitjes combineren kan príma, kijk maar naar deze inrichting

In het Zweedse dorpje Karta staat dit droomhuis. Wie van een rustig en wit huis houdt, zwijmelt weg bij dit strak gestylde huis. Geen gekleurde muur te bekennen, een open keuken, open houten trap én enorm veel ruimte. Dit huis bewijst dat het écht kan.

We nemen een kijkje in dit open en lichte huis. Barst je al van de inspiratie voor je eigen huis?

Open en lichte woonkamer

De woonkamer is niet eens per se heel groot, maar door de grote ramen die twee hele muren in beslag nemen, oogt de woonkamer extra groot én licht. Qua inrichting is alles erg rustig gehouden.

Er is geen kleur te bekennen. Niet aan de muren, in lampen of geen kleurrijke kunst. Het zorgt voor een mega zen-gevoel. De muren en meubels zijn wit of hebben rustige grijstinten. De openslaande deuren geven toegang tot het ruimtelijke balkon. Zo voelt het toch een beetje alsof je buiten zit, gewoon vanuit de woonkamer.

Binnenkijken

Open keuken met witte tegels

De strakke en rustige lichte stijl is ook doorgetrokken in de keuken. De keuken is open waardoor het één groot geheel is met de woonkamer. Extra ruimte én licht! De keuken is betegeld met metro tegels en wij zijn er gek op. Heb je trouwens al gezien dat het plafond van dit prachtige huis is gemaakt van wit geverfde houten balken? It’s all about the details!

Dit vind je vast ook interessant: 7x oplossingen voor de smalle ruimte tussen de bank en muur

Tweede woonkamer

En ook in de tweede woonkamer is het plafond van deze witte balken gemaakt. Het opvallend lichte huis heeft op de tweede verdieping een extra woonkamer, ook hier staat één van de muren bij helemaal uit ramen die openslaan naar het balkon. Doordat er niet te veel meubels in de ruimte staan, lijkt deze ruimte extra groot.

Slaapkamer

De slaapkamer heeft in tegenstelling tot de andere ruimtes een houten plafond en dat heeft een knusse en warme sfeer. Dat is wel zo fijn in je slaapkamer. Verder is ook hier de hele witte en rustige sfeer hier behouden. Simple is the key!

En zelfs een jacuzzi

En als kers op de taart heeft het huis zelfs op het balkon een jacuzzi staan. Vanaf het ruime balkon op de eerste verdieping loop je ook nog eens zo de tuin in.

Bron: Ahre

Meer binnenkijken bij inspirerende interieurs?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Streepjes en ruitjes combineren kan príma, kijk maar naar deze inrichting
Sluiten