Jaime Andreas
Jaime Andreas Kunst 30 mrt 2020

Vanaf nu kun je dit streetart kunstwerk in Utrecht bekijken

Oké, heel veel naar buiten gaan zit er voorlopig niet echt in. Maar toch is een ommetje zo nu en dan nodig om niet gillend gek te worden. En als je dan zo’n ommetje maak, loop dan even langs dit vette streetart kunstwerk in Utrecht. Dat is het namelijk zeker waard.

Het kunstwerk van 150 vierkante meter genaamd ‘Sensibility and Sensitivity’ is te vinden bij RAUM op het Berlijnplein bij Utrecht Leidsche Rijn. Hier worden geregeld kunstige exposities en toffe evenementen georganiseerd.

streetart kunstwerk utrecht raum
Bron: Twycer

Sensibility and Sensitivity

Dit streetart kunstwerk is gemaakt door Leon Keer, een wereldberoemde 3D-artiest en straatkunstenaar. Keer heeft een 3D hart en brein geschilderd met een touw dat hen verbind. Met dit kunstwerk wilde hij de link tussen ons brein en ons hart laten zien. En het kan geen kwaad om daar even bij stil te staan. In zware tijden als dit is het prettig om te focussen op dingen die ons gelukkig maken.

Met dit kunstwerk hoopt Leon Keer mensen een hart onder de riem te steken in deze heftige tijden. Hij wilde graag focussen op positiviteit en een gezonde balans tussen impulsen van het hart en van het brein.

Natuurlijk is bij het bekijken van dit kunstwerk wel belangrijk om je aan de regels van het RIVM te houden. Houd dus de gebruikelijk 1.5 meter afstand van andere bezoekers terwijl je ernaar kijkt. Het kunstwerk is semi-permanent en zal dus de komende maanden nog te zien zijn. Geen haast dus om ernaar toe te gaan, maar wel een aanrader.

Wil je meer weten over de (kunst)projecten van RAUM Utrecht? Dat kan natuurlijk. Op hun website vind je allerlei informatie over deze projecten.

Inspiratie voor kunst in je interieur nodig?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vanaf nu kun je dit streetart kunstwerk in Utrecht bekijken
Sluiten