Trending 14 aug 2016 Joëlle Kraaij

Street art in Rio: vijf continenten op één muur

De Olympische Spelen in Rio de Janeiro trekken heel wat kunstenaars aan. Zo installeerde kunstenaar JR onlangs een gigantisch kunstwerk op een dak en spotten we nu ook weer een heel bijzonder werk. Er is over het algemeen veel gave street art in Rio te vinden en speciaal voor de spelen mocht Eduardo Kobra

Eduardo Kobra staat bekend om zijn caleidoscoop-achtige kunstvorm. Hij weet portretten neer te zetten met grote vlakken in felle kleuren. Op de muur zijn vijf abstracte gezichten te zien. De vijf gezichten symboliseren ieder een continent, die weer terugkomen in de ringen van de Olympische Spelen. Van links naar rechts representeren de gezichten verschillende contintenten: Ethiopië met de Mursi stam, de Kayans uit Thailand en Myanmar, de Tapajós uit Brazilië, the Supi stam uit Europa en de Huli stam uit Papoea-Nieuw-Guinea. Eduardo hoopt met deze street art in Rio een wereldrecord te vestigen voor de grootste muurschildering van één artiest.

roomed streetart 2

De muur draagt de naam ‘etnias’, wat etniciteiten betekent. Maar liefst 100 liters witte verf, 1500 liters gekleurde verf en meer den 3500 spuitbussen gebruikte Eduardo voor dit kunstwerk. Maandenlang zijn ze meer dan twaalf uur per dag bezig geweest dit kunstwerk neer te zetten. Hieronder zie je in een timelapse hoe dit kunstwerk tot stand komt.

Eduardo vertelt:’Ik was heel blij dat ik mijn werk hier in Rio de Janeiro mocht tentoonstellen. Dit was iets wat ik al lang wilde doen. We leven op dit moment in een verwarrende tijd met veel conflicten. Ik wilde laten zien dat iedereen is verenigd, we zijn allemaal verbonden.’

roomed streetart 6
Kunstmuur van eduardo kobra
roomed streetart 5
roomed streetart 7

MEER LEZEN
Kijk ook eens naar dit verlaten gebouw dat omgetoverd werd tot een waar kunstwerk. Of kijk eens naar deze gevel die alle kleuren van de regenboog heeft.

www.designboom.com

Reageer op artikel:
Street art in Rio: vijf continenten op één muur
Sluiten